Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anna Wilhelmson: Espoo kivikaudella

Ihmiset
 
Anna Wilhelmson
Anna Wilhelmson
Palstalla haastatellaan
ajankohtaisia ihmisiä.

 

Espoossa on ollut elämää jo kivikaudella, kertoo museo-opas Anna Wilhelmson. Tämän voi todeta tänään Espoon kaupunginmuseon Kamu-näyttelytilassa.

Mistä näyttelyssä on kyse?
"Se kertoo Espoon historiasta kivikaudesta nykyaikaan. Opastuksella käydään läpi Espoon historian kohokohtia esimerkiksi kivikautisesta talosta Mankbyn keskiaikaiseen kylään. Mankby on Suomenkin mittakaavassa ainutlaatuinen paikka, sitä on tutkittu paljon. Lisäksi on asiaa esimerkiksi siitä, millaista oli elää kieltolain aikaan Espoossa."

Mikä on suosikkiajanjaksosi?
"Keskiaika. Siellä on hienoja esineitä siltä ajalta. Tällä hetkellä on esillä kultasormus, joka löytyi reilu vuosi sitten Espoon kartanon läheltä."

Millainen Espoo oli kivikaudella?
"Espoon rantalinja on ollut ihan erilainen kivikaudella, sillä maa on kohonnut jääkauden jälkeen. Esimerkiksi Bosmalm on nyt Puolarmetsässä, mutta kivikaudella se oli saari."

Kohokohtia kivikaudelta kaupunkiin -opastus. Espoon kaupunginmuseon Kamu-näyttelytila (WeeGee-talo, Ahertajantie 5, Espoo) klo 14. Liput 10 ja 12 e. Alle 18-vuotiaille ja yli 70-vuotiaille vapaa pääsy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit