Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seivästhrilleri säväytti kentällä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Aulis Kairento oli kaiken huomion keskipisteenä moneenkin kertaan eilen. Monen takertelun jälkeen mestaruus vihdoin viimein tuli Suomeen.
Aulis Kairento oli kaiken huomion keskipisteenä moneenkin kertaan eilen. Monen takertelun jälkeen mestaruus vihdoin viimein tuli Suomeen. Kuva: Lehtikuva

Ensimmäisen kerran sitten "Ragge" Lundbergin päivien olivat suomalaiset hävitä Ruotsin seiväsmiehille. Ruotsin kolmikko selvitti 485 ensimmäisellään. Samoin tekivät Auvo Pehkoranta ja Risto Ivanoff. mutta Aulis Kairento peloitteli yleisöä ylittämällä riman vasta kolmannellaan. Silloinkin rimaa heilutellen. Seuraava korkeus 475 muodostui kohtalokkaaksi Pehkorannalle ja Ruotsin Lindblomille. Kairento, Mertanen ja Lagerqvist selvittivät sen sijaan korkeuden toisellaan, Ivanoffin päästessä viimeisellään.

Sitten alkoi tapahtua! Mertanen otti ja ylitti ensimmäisellään 480 – uusi Ruotsin ennätys. Ivanoff teki kolme turhaa yritystä ja jäi leikistä. Kairento oli jo ennen tätä korkeutta häviöllä Mertaselle. Hän rupesi suurentyylin uhkapeliin jättämällä 480 väliin. Rima 485 ja sekä Mertanen että Kairento olivat jo pudottaneet kahdesti Mertanen hyppäsi ensin – pudottaa. Sitten on Kairennon vuoro. Vain hän voi pelastaa Suomen seiväskunnian. Ja hän teki sen! Loistavasti keskittyen. Hieno suoritus ja näyte todellisesta taistelijasta. Yritykset 502:sta, uudesta Suomen ennätyksestä, ovat jo sitten toivottomia, mutta se ei ketään sureta, tulihan mestaruus Suomelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit