Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansallisteatterin kattoon 23.000 kiloa kuparipeltiä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
HS
Näyttämöpäällikkö Onni Timonen (vas.) ja rakennusmestari Veikko Saavalainen ovat kiivenneet Kansallisteatterin katolle tarkastelemaan kattotyön edistymistä.
Näyttämöpäällikkö Onni Timonen (vas.) ja rakennusmestari Veikko Saavalainen ovat kiivenneet Kansallisteatterin katolle tarkastelemaan kattotyön edistymistä. Kuva: HS

Kansallisteatteri on saamassa uuden kuparinhohtoisen katon. Vielä kiinnitetään viimeisiä kuparilevyjä paikoilleen, mutta töiden on määrä valmistua loppuviikolla. Jo teatteria rakennettaessa vuonna 1902 suunniteltiin nk. isontornin kupolin päällystämistä kuparilla. Tuntemattomasta syystä poikettiin silloin piirustuksista ja katto sai yhtenäisen tiilipeitteen.

 –– Oli todellakin onni, että nyt ryhdyttiin korjaustöihin, sillä tiiliä poistettaessa todettiin tulipalon pahoin turmelleen kattopalkkeja, kertoi näyttämömestari Timonen. K.o. palon muistetaan turmelleen teatteria vuonna 1914, joten tuntuu ihmeelliseltä, että raskas kattorakennelma on kestänyt näinkin kauan. Paloa selventäviä asiakirjoja ei ole löydetty, eikä tiedetä, tutkittiinko mahdollisesti puuosien kestävyys silloin. Nyt tehtyjen korjaustöiden yhteydessä voitiin kattopalkit helposti uusia. Koska aikoinaan Tanskasta tuotuja kattotiiliä ei enää ollut saatavilla, puhdistettiin vanhat tiilet julkisivun katossa ja rikkoutuneet korvattiin kupoliosan ehjillä tiilillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit