Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Löytöretkeilijä Livornosta on tullut Helsingin vesille

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Pentti Koskinen Lehtikuva
Amerigo Vespucci Porkkalan vesillä. Vihreä-valko-punainen lippu liehuu mesaanihaarukassa ja laiva luovii isopurje koottuna.
Amerigo Vespucci Porkkalan vesillä. Vihreä-valko-punainen lippu liehuu mesaanihaarukassa ja laiva luovii isopurje koottuna. Kuva: Pentti Koskinen Lehtikuva

Koululaiva Amerigo Vespucci saapuu satamaan

Täysin purjein, kimmeltävää vanavettä jälkeensä piirtäen matkasi Amerigo Vespucci eilen Suomenlahdella kohti Helsinkiä. Komea "livornolainen löytöretkeilijä" ohitti iltapäivällä Porkkalan ja odottelee pääkaupungin lähivesillä aamua ja nelipäiväisen laivastovierailunsa alkamista.

Euroopan suurinta purjelaivaa ja Italian viimeistä purjekoululaivaa odottaa täällä juhlava vastaanotto. Klo 8.20 jyrähtävät sille Kustaanmiekan patterit tervehdyksenä ja klo 9 alkavat tavanomaiset kohteliaisuuskäynnit. Ihailijoita ja ihmettelijöitä ei varmaan puutu Eteläsatamasta. Kolmimastoinen, yli 100 metriä pitkä purjealus musta-valkoraitaisin kyljin ja runsaat koristelut keulassaan on kuin pohjoisille vesille eksynyt lintu lämpimämmästä maasta. Puolisentuhatta italialaista meripoikaa tulee sen mukana Helsinkiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit