Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sopimattomia aikoja

Ihmiset
 
Seppo Kaisla

Jyväskylä on Suomen Ateena. Harvemmin sanotaan, että Ateena on Kreikan Jyväskylä, mutta näinhän sen on varsinkin nykyään oltava.

Kreikka taas on kokonaisuudessaan Euroopan Suomi, paitsi että Kreikassa talous kasvaa nopeammin. Autokanta oli aiemmin Suomessa hyvää välimerellistä tasoa, mutta nyt autot ovat Suomessa vanhempia.

Säästä ei tässä yhteydessä kannata sanoa kuin, että sitä tekemään meitä kehotetaan hyvän sään aikana. Suomi on myös Euroopan Japani, mutta ikäännytään sitä ajan mittaan muuallakin.

Mutta oikeasti Suomi on Euroopan Suomi. Kovasti sanottu, mutta ikävä tosiasia on ilmaistava niin kuin se on. Suomen ja Viron välinen raja muuten on kuin veteen piirretty viiva.

Suomessa ei sitten syntynyt yhteiskuntasopimusta. Miksi?

– Suomi ei ole enää sopiva valtio.

Tai sitten ei löydetty sopivia neuvottelijoita. Elämme hyvin sopimatonta aikaa.

Maamme muuttuu. Ennen nuori muilta rahaa vaativa eläkeläinen yhdistettiin Helsingin rautatieaseman ympäristöön, mutta nyt sellainen saattaa tulla vastaan entisenä pääjohtajana Portugalissa.

Suomessa joulupukkikin ajautuu konkurssin. Väkeä ovat tontusti vähentäneet muutkin yritykset. Mutta mitä eroa Joulupukilla ja useimmilla yritysjohtajillamme on? Joulupukilla on lahjoja.

Suomi alkaa olla niin köyhä, ettei meillä ole enää varaa nauraa kuin hallituksen kustannuksella.

Suomalaisten pitäisi tinkiä palkoistaan viisi prosenttia, vaikka kaupoissa halvimmatkin tavarat maksavat jo 100 prosenttia.

Aikoinaan oli Suomessa kylä, jonka asukkaat alkoivat sahata seiniin reikiä, jotta taloon tulisi enemmän valoa.

Talo romahti, mutta olipahan hölmöläisten kriisitietoisuus noussut uudelle tasolle. Paikalle tuli myös entinen puoluejohtaja Matti, joka kehotti myös Lauria suurentamaa ikkunoita.

– Ei me sentään hölmöläisiä olla isommista ikkunoistahan me näkisimme kuinka maailma menee ohi, juttutuvasteli siihen Lauri.

Seppo Kaisla hs.nimia@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit