Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reposaaren idylli-Alkossa asiakaspula, siirtoa ei sallita

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

"Suljettu arkipäivisin klo 12.00 – 13.00" lukee maamme todennäköisesti hiljaisimman alkoholiliikkeen myymälän ikkunassa Reposaaren kaupunginosassa. Oy Alkoholiliike Ab:n paikallisosaston myymälä n:o 3 on vuodesta 1932 lähtien sijainnut Reposaaressa. Myymälän siirrosta keskusteltiin äskettäin Porin "parlamentissa" Alkoholiliikkeen anottua sanotun myymälän siirtoa Reposaaresta Kaarinan kaupunginosaan.

Siirron tueksi anoja esitti vertailevia lukuja, joista kävi ilmi, että myynti on jatkuvasti pienentynyt. Reposaaren myymälän väkevien juomien ja viinien vähittäismyynti oli 1950 50 051 pulloa. 1964 se oli laskenut 38 297 pulloon, vähennystä siis lähes neljännes. Koko maan myynti on vastaavana ajankohtana noussut yli 50 %. Reposaaren kaupunginosan asukkaiden määrä on kirkonkirjojen mukaan noin 2000 henkeä ja myymälään rekisteröity asiakkaita vuoden vaihteessa 509 henkeä. Koko maan keskiarvo on noin 7400 asiakasta myymälää kohden. Anomuksen perusteluissa on lisäksi mainittu, että myymälä on erittäin huonokuntoinen ja epäkäytännöllinen.

Paikalla suoritettu käynti osoittaa anomuksen perustelut oikeiksi. Myymälä sijaitsee vanhassa puutalossa, idyllisessä rantakorttelissa. Talosta puuttuu mm. vesijohto, vesi saadaan pytystä vesirännin alta. Viinikellarina toimii vanha perunakellari pihan perällä, josta asiakkaan pyytämä pullo on haettava. Myymälähenkilökunnan käsittäessä ainoastaan kaksi virkailijaa, voi usein käydä niin, että asiakas voi jäädä myymälään yksin ostosta haettaessa, mikäli myymälän toinen virkailija sattuu samanaikaisesti olemaan asioita hoitamassa esim. pankissa.

HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!