Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NL lyö kaikuvaa rumpua matkailun lisäämiseksi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Oletteko väsynyt Champs Elyseehen? Tai kyllästynyt härkätaisteluihin? Siinä tapauksessa Neuvostoliitto voi ja haluaa tehdä jotakin hyväksenne.

Ulkomaalaisia matkailijoita virtaa maahan kiivaammassa tahdissa kuin koskaan aikaisemmin, ja heidän määränsä odotetaan kohoavan kuluvan vuoden aikana 1,5 miljoonaan. Vuonna 1964 lännestä saapuneiden turistien määräksi arvioitiin pyörein luvuin noin yksi miljoona.

Matkailijat voivat liikkua Neuvostoliitossa melko vapaasti ja ovat joskus jopa onnistuneet karistamaan Intouristin oppaan kannoiltaan, mutta tästä huolimatta on olemassa eräitä seikkoja, jotka heidän olisi muistettava. Heidän ei tule valokuvata siltoja ja rautateitä, koska venäläiset pitävät tiukasti kiinni turvallisuusasioista. Heidän ei myöskään tule myydä vanhaa villapaitaa tai jazzlevyjä pojille, jotka tulevat kuiskaten neuvottelemaan asiasta yön pimeydessä. Tästä kiinnijoutuneita voidaan syyttää keinottelusta.

Neuvostoliitto on siis alkanut poistaa "Seis" -merkkejä rajoiltaan helpottaakseen matkailijoiden oleskelua maassa. Melkoinen ero verrattuna Stalinin raudanlujiin päiviin, jolloin Neuvostoliitto oli suljettu kaikilta muilta paitsi erikoisvierailta.

Matkailuviranomaiset ovat myöntäneet viisumeita jo suuremmillekin laivalla saapuville ryhmille. Maahan rakennetaan parhaillaan kymmeniä uusia hotelleja, motelleja ja leirintäalueita ja Moskovaan itseensä on kohoamassa Euroopan suurin hotelli, Rossija, jonne voi majoittua kerralla 6 000 vierasta. Rossija sijaitsee vain kivenheiton päässä Punaiselta Torilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit