Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metron rakentamista lykätään

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Tuttu näkymä Helsingissä: katuja suljetaan, avataan, korjataan ja myllätään, tehdään yksisuuntaisiksi, taas avataan ja lasketaan uutta päällystettä. Kuva on Ratakadulta.
Tuttu näkymä Helsingissä: katuja suljetaan, avataan, korjataan ja myllätään, tehdään yksisuuntaisiksi, taas avataan ja lasketaan uutta päällystettä. Kuva on Ratakadulta.

Metrosuunnitelmasta toimikunta lausuu, että sitä laadittaessa on katsottu kaupungin kokonaistaloudelle välttämättömäksi, että suunnittelukauden, kolmena alkuvuotena käytetään metro-ohjelmaan vain verraten vähän varoja ja että ensimmäisen vaiheen valmistuminen lykätään vuoteen 1975. Suunnitelmakauden viimeisinä vuosina on varauduttava aloittamaan metro-ohjelman toisen vaiheen työt, jotta ne voisivat mainitun asiantuntijalausunnon mukaisina valmistua 1980-luvun alussa.

Suunnitelmassa ei ole pyritty erottamaan, mikä osa varoista hankittaisiin lainoilla, mikä verotuksella, vaan on käsitelty lainojen ottamista kaupungin kokonaistalouden kysymyksenä. Ennen kuin esitys metro-ohjelman ensimmäisen vaiheen toteuttamispäätökseksi tehdään, selvitetään myös tarkemmin kysymys sen rahoittamisesta.

Suunnitelmaan sisällytetyn ohjelman puitteissa voitaneen, kun metroratojen varsinainen rakentaminen aloitetaan ja vaunut yms. tilataan vuonna 1968, säännöllinen liikenne aloittaa metroradalla Ruoholahdesta Puotinharjuun kesällä 1974 sekä Sörnäisistä Kumpulaan johtavalla haararadalla vuoden 1975 lopulla. Mahdollisesti voidaan jo vuonna 1972 aloittaa koeluonteinen liikenne vajain vaunumäärin Puotinharjusta sopivaan paikkaan ehkä keskikaupungin laidalle saakka, mutta siitä ci vielä olisi mainittavaa apua suurimpien – nimittäin keskikaupungissa ilmenevien liikennevaikeuksien torjumiseen.

On syytä varautua metron ulottamiseen myös Ruoholahteen ja Kumpulaan, koska ilman sitä ci voida vähentää raitioteitä kaduilta, helpottaa keskustan pahimpia liikennevaikeuksia eikä auttaa läntisten suuntien liikennettä. Eri jaksojen rakentamisjärjestystä on silti syytä harkita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit