Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maapallon öljy- ja kaasuvarat riittävät ainakin 1985 saakka

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Öljyä ja maakaasua riittää kaikkien tarpeiden tyydyttämiseen vuoteen 1985 ja kauan sen jälkeenkin, lausui John Berkin, yksi Shell-yhtymän seitsemästä toimitusjohtajasta, Englannin tieteenedistämisseuran järjestämässä energiakokouksessa Cambridgessa. Kalkista päinvastaisista todisteista huolimatta eräät vielä nytkin ottavat huomioon vain tämän hetken todetut öljyvarat, Berkin lausui, unohtaen kokonaan maailman todellisten öljy- ja kaasuvarojen muodostaman vastaavan reservin. Vuosikausia olemme saaneet kuulla, miten öljy kohta loppuu maailmasta. Mutta todellisuudessa on aina ollut runsaasti tarjontaa kaikkien tarpeiden tyydyttämiseksi, miten jyrkästi kulutuskäyrä onkin noussut. – 

Puhuja käsitteli myös poliittisten tapahtumien mahdollisia vaikutuksia öljyn saantiin. Aika ajoittain syntyy väistämättä poliittisia vaikeuksia, hän sanoi, mutta niiden vaikutusta öljyn saantiin on suuresti liioiteltu. Kokemus on osoittanut, että kansainvälinen öljyteollisuus kykenee kestämään rasituksen, jonka poliittiset tapahtumat silloin tällöin aiheuttavat tuotanto- ja kuljetusjärjestelyille. Pitkällä tähtäimellä talouselämän realiteetit ja pakko käyttää saatavissa olevat resurssit parhaalla mahdollisella tavalla hyväksi pääsevät voitolle, ja matkan varrella koetut poliittiset vaarat osoittautuvat vain vähäisiksi koettelemuksiksi.

Tilanteen tosiasiat ovat eittämättömät, öljyä tuovat maat tarvitsevat halpaa energiaa, öljyä vievät maat tarvitsevat ulkomaan valuuttaa. Kaupan ehdoista tullaan aina kinaamaan, mutta sekä viejien, että tuojien edut ovat sellaisia, että kaupankäynnin on jatkuttava kuten tavallista, toim.joht. Berkin sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit