Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin uusin taidemuseo

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenin kodissa Kuusisaaressa on avattu oloissamme ainoalaatuisen arvokas taidemuseo, joka ei ole museo sanan tavallisessa mielessä, koska kokoelma on täysin henkilökohtainen. Se käsittää kaikkea, mikä johtaja ja rouva Didrichsenin mielestä on ollut kaunista ja kiinnostavaa ilman varsinaista yhtenäistä linjaa määrätystä taidesuunnasta tai määrättyjen taiteilijoiden töistä. Se on taiteenrakastajien – nykyisin samannimisen säätiön ylläpitämä – arvokas kokoelma.

Paikka, missä Didrichsenien koti sijaitsee on luonnon puolesta Helsingin lähiympäristön viehättavimpiä, maalaukset, veistokset ja arkkitehtuuri sulautuvat siellä kauniiksi kokonaisuudeksi. Arkkitehti Revellin piirtämän huvilan yhteyteen rakennettiin erikoinen galleria kokoelmia varten. Kokonaisuus muistuttaa jossakin määrin kuuluisaa tanskalaista Louisianaa, se on tavallaan pienoiskuva siitä, mutta väljyydessään antaa taideteoksille enemmän tilaa, joten jokainen työ tulee omaleimaisena ja ilmeikkäänä esille.

Arkkitehti Revellin yhteistyö Henry Mooren kanssa teki mahdolliseksi hankkia Suomeen yhden hänen merkittävimmistä veistoksistaan, joka on nyt galleriassa nähtävänä. Muista veistäjistä mainittakoon Arp, Giacometti. Hepworth, Suomea edustamassa on Laila Pullisen Mata Hari.

Esillä oleva suomalaisten maalausten kokoelma käsittää 62 meidän nimekkäimpien klassikkojemme töitä, mainittakoon mm. kahdeksan Schjerfbeckiä, joukko Sallista, Cawenia ym. Ulkomaisista ovat edustettuina mm. Leger, Miro, Oudot, Poljakoff, Renoir, Toulouse-Lautrec, Utrillo, Vasarely.

Läheskään kaikki omistuksessa olevat työt eivät ole tällä kertaa esillä, –kiinnostavaa onkin, että töitä voidaan ajoittain vaihtaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit