Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin ja Kulosaaren sivukirjastot uusiin suojiin

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Seppo Heinonen
Töölön uuden kirjastotalon pienoismalli. Rakennuksen on piirtänyt arkkitehti Aarne Ervi.
Töölön uuden kirjastotalon pienoismalli. Rakennuksen on piirtänyt arkkitehti Aarne Ervi. Kuva: Seppo Heinonen

Töölön kirjastoa varten määräraha

Helsingin kirjasto-oloihin on odotettavissa lähiaikoina parannusta, sillä vuodenvaihteen jälkeen aloittaa toimintansa Malmin sivukirjasto uusissa entistä tuntuvasti suuremmissa tiloissa. Kulosaaren sivukirjasto pääsee myös muuttamaan uusiin suojiin ensi kesänä valmistuvan kansakoulun yhteyteen. Töölön sivukirjasto, joka nykyisin toimii historiallisesti arvokkaassa, mutta tiloiltaan täysin riittämättömässä rakennuksessa Mannerheimintiellä, on otettu huomioon kaupungin äskettäin valmistuneessa pitkän tähtäimen suunnitelmassa, jossa uuden kirjastotalon rakentamiseen on ensi vuodeksi varattu l milj. mk. Rakennuksen valmistuttua aloittaa siinä toimintansa mm. musiikkikirjasto. – 

Töölön tulevan sivukirjaston pohjakerros on varattu lasten lainausosastolle, varastotiloille ja keskushallille. Toiseen kerrokseen tulevat aikuisten lainausosasto ja suurehko opintosali. Edellisiä hieman pienempään kolmanteen kerrokseen sijoitetaan musiikkikirjasto, kahvila sekä kerhohuoneita.

– Musiikkikirjastosta tulee erittäin ajanmukainen kuuntelulaitteineen, levyineen, arkistoineen ja nuotteineen. Tällaista kirjastomuotoa meillä ei toistaiseksi ole ollut tarjolla. Pääkirjastossamme suoritetaan parhaillaan korjaustöitä kolmannen kerroksen opintosalissa jonne samalla asennetaan myös kuuntelulaitteet, syksyn kuluessa kertoi kirjastonjohtaja Sven Hirn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit