Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sköldvikin korpeen kukoistava kylä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Vielä kolme vuotta sitten oli Sköldvikissä, Porvoon lähistöllä, vain vanha, rappeutunut kartano, paljon hiljaisesti humisevia metsiä ja pitkä autio meren ranta. Sitten ajoi paikalle henkilöauto, josta nousi muutama arvokkaan näköinen herrasmies tarkastelemaan aluetta. Heidän jälkeensä tuli joukottain suunnittelijoita, rakennusmiehiä, heitä varten parakkeja sekä suuri joukko kuorma-autoja, raivaus- ja siirtolaitteita, ruoppaajia, poria ja traktoreita. Paikalle alkoi nousta tehdas, öljynjalostamo.

 – Luonnon keskelle nousseen asuma-alueen A-B-C-D-E-F-taloihin on pyritty ensisijaisesti sijoittamaan jalostamon "hälytyshenkilökunta", ts. perheet, joiden päämiehet, teknikot, työnjohtajat ja insinöörit pystyvät "pyörittämään" tehdasta. Kussakin talossa on 12–14 asuntoa, joihin on sijoitettu 76 perhettä, kaikkiaan 271 asukasta. Hieman etäällä lähimmästä asutuskeskuksesta sijaitseviin kerrostaloihin on pyritty tuomaan kaikki mahdolliset mukavuudet, joita niiden asukkaat ja nimenomaan perheenäidit tarvitsevat päivittäisiä askareita suorittaessaan. Kellarikerroksessa sijaitsevat saunat, pyykkituvat automaattikoneineen ja linkoineen, pyykinkuivaushuoneet ja tehokkaat jäähdytystilat.

 – Näinä päivinä valmistuu Sköldvikiin monikulmionmuotoinen ostoskeskus, johon valintamyymälä, postitoimisto, hartaasti kaivattu yleisönpuhelin sekä pienenpieni lasten päivähoitola sijoittuvat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit