Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mustikkamaasta virkistysalue vaativille kaupunkilaisille

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Hopeasalmen yli Mustikkamaalle johtava silta on valmistunut ja Mustikkamaan puoleisen sillan pengerrystöissä menee vielä jonkin aikaa. Sillan korvaan on tarkoitus laittaa venesatama.
Hopeasalmen yli Mustikkamaalle johtava silta on valmistunut ja Mustikkamaan puoleisen sillan pengerrystöissä menee vielä jonkin aikaa. Sillan korvaan on tarkoitus laittaa venesatama. Kuva: Lehtikuva

Mustikkamaa on ollut Helsingin itäisien kaupunginosien ulkoilu- ja virkistysalueena samassa asemassa kuin Seurasaari läntisten. Uimalaitos ja nykyisin jo toimintansa lopettanut kesäteatteri ovat vuodelta 1923, joten saari on jo kauan palvellut pääkaupunkilaisia sekä levähdyspaikkana eitä auringonpalvojien paratiisina.

Kun arkkitehti Olli Lehtovuoren alueen käyttösuunnitelma nyt on valmistunut, saadaan käsitys Mustikkamaan tulevista muodonmuutoksista. Saari tulee sisältämään paljon mielenkiintoisia kohteita, joista ensi kädessä on mainittava pyöriväkatsomoinen ulkoilmateatteri, joka ilmeisesti tulee nostamaan saaren kävijämäärää ja antamaan sille osaltaan uuden luonteen.

Vuonna 1964 valmistunut silta Hopeasalmen yli Kulosaaresta Mustikkamaalle oli ensimmäinen askel Mustikkamaan muuttamisessa mahdollisimman suuressa määrin helsinkiläisiä ja turisteja kiinnostavaksi retkeilykohteeksi. Tätä kaksikaistaista, 13 metrin levyistä siltaa pitkin autoliikenne voi kulkea saaren pysäköintipaikalle, joka tullaan valmistamaan tasaiselle alueelle sillan läheisyyteen. Sightseeing-pikapaikoitusalue valmistuu heti sillan juureen saaren pohjoispuolelle, kertoi osastopäällikkö, maist. Eero Koroma urheilu- ja ulkoiluvirastosta. Maisteri Koroma on Mustikkamaan töiden käytännöllinen toimeenpanija, joka virkansa puolesta vastaa kaupunkilaisten ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit