Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjolan pakkasesta Tunisian aurinkoon

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Muutaman minuutin kuluttua kone nousee siniselle taivaalle ja suuntaa matkansa Zürichin kautta kohti Tunisiaa. Presidentti ja rouva Kekkonen kuuntelevat Maamme-laulua lentokoneen portailla.
Muutaman minuutin kuluttua kone nousee siniselle taivaalle ja suuntaa matkansa Zürichin kautta kohti Tunisiaa. Presidentti ja rouva Kekkonen kuuntelevat Maamme-laulua lentokoneen portailla.

Varhain sunnuntaina auringon noustessa lähti presidentti Urho Kekkonen Helsingin kirpeästä pakkasaamusta lämpimään Tunisiaan ensimmäiselle Afrikan-matkalleen, mutta samalla viidennelletoista viralliselle valtiovierailulleen, jonka hän presidenttinä tekee. Aeron Tampere-Caravelle mukanaan presidentti ja rouva Kekkonen sekä heidän seurueensa nousi ilmaan klo 7 Helsingin lentoasemalta. Tätä ennen presidentti tarkasti kunniakomppanian Helsingin varuskunnan päällikön, kenraalimajuri Yrjö Keinosen ohjaamana ja hyvästeli viralliset saattajansa; ensimmäiseksi diplomaattikunnan vanhimman, Puolan suurlähettiläs Edward Pietkiewiczin ja viimeksi eduskunnan puhemiehen K.-A. Fagerholmin sekä pääministeri Johannes Virolaisen, joiden kanssa hän keskusteli pitkään. Pääministeri Virolaiselle, joka matkan aikana hoitaa presidentin tehtäviä, presidentti Kekkonen ilmoitti leikkisästi olevansa viikon poissa ja toivovansa, että hänen palatessaan "kaikki on täällä kunnossa".

 – Zürichin lentokentällä olivat suomalaista seuruetta vastassa mm. Suomen Bernin-suurlähettiläs Ragnar Smedslund ja Sveitsin ulkoministeriön protokollapäällikkö Fritz Wetterwald. Pysähdyksen aikana suomalainen seurue nautti virvokkeita lentokentän paviljongissa. Varhaisaamiaiseksi koneessa tarjottiin mm. pekonia ja munakokkelia tai kylmiä leikkeleitä sekä kahvia. Lennolla Zürichistä Tunisiaan tarjoiltiin välipalaa, johon kuului cocktailit, pienoisvoileipiä, leivonnaisia ja kahvia. Perillä Tunisiassa matkalaiset olivat noin klo 13 Suomen aikaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit