Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syksyn silakkamarkkinat värittävät Eteläsatamaa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Suolasilakkaa, maustesilakkaa ja muitakin saariston tuotteita on helsinkiläisille tarjolla eilen alkaneilla, perinteisillä silakkamarkkinoilla, joille myyntiveneitä on saapunut hieman vähemmän kuin aikaisemmin. – Kuvassamme odottaa saaristolaiskalastaja ostajia "veden viljalle", jota hän syksyn aikana on korjannut ja suolannut puu- ja muovipyttyihin.
Suolasilakkaa, maustesilakkaa ja muitakin saariston tuotteita on helsinkiläisille tarjolla eilen alkaneilla, perinteisillä silakkamarkkinoilla, joille myyntiveneitä on saapunut hieman vähemmän kuin aikaisemmin. – Kuvassamme odottaa saaristolaiskalastaja ostajia "veden viljalle", jota hän syksyn aikana on korjannut ja suolannut puu- ja muovipyttyihin. Kuva: Lehtikuva

Aitoa meren henkeä, suolasilakkaa ja saaristoromantiikkaa on jälleen tarjolla Helsingin Eteläsatamassa, jossa alkoivat eilen perinteelliset silakkamarkkinat. Laituriin on ankkuroitunut 46 saaristolaisvenettä, joista kaukaisimmat ovat Ahvenanmaan vesillä. Silakkapurkit vaihtoivat vilkkaasti omistajaa, sillä markkinat ovat syksy tapaus pääkaupungin elämässä. Saatavana on silakkaa suolattuna ja maustettuna, kotitekoista leipää, villalankaa sekä hylkeennahkoja.

Tekniikka tuntui tunkeutuneen markkinoillekin, sillä silakat on ladottu muoviastioihin. Vain muutamilla pöydillä näkyi puupurkkeja, ja vanha kunnon silakkatynnyri puuttui kokonaan kuvasta. Suolasilakkaa oli tarjolla tänä vuonna 28 000 kiloa ja maustekalaa 13 000 kiloa. Hinta vaihtelee 3 markan tienoilla kilolta, kertoi satamamestari Taavi Kaukonen, joka on 30 vuoden ajan seurannut markkinoiden kulkua. Perinne on jo viime vuosisadalta, mutta henki on pysynyt kutakuinkin samana. Ennen ei tosin näkynyt muoviastioita, ja silakoita saatettiin ostaa kaupunkitalouksiinkin tynnyreittäin. Vähentymistä on tapahtunut tänä vuonna sekä silakkaveneiden että myytävän silakkamäärän suhteen. Tämä johtuu lähinnä siitä, että varsinkin kalastajat myyvät nykyään saaliinsa usein tuoreena suoraan veneistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit