Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pariisin vapautumisen päiviä ikuistetaan suurelokuvaksi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Photo Rodrigue
Viime viikolla Windsorin herttua seurasi tuntikausia Rene Clementin ohjaustyötä tämän kuvatessa elokuvansa kahvilakohtausta.
Viime viikolla Windsorin herttua seurasi tuntikausia Rene Clementin ohjaustyötä tämän kuvatessa elokuvansa kahvilakohtausta. Kuva: Photo Rodrigue

Pariisin kaupunki ja väestö on tänä syksynä elänyt erityisen vahvasti elokuvan tekemisen merkeissä, sillä Rene Clementin ohjaama kuvaus Pariisin vapautumisen päivistä 21 vuotta sitten "Palaako Pariisi" edellyttää suurelta osalta kuvauksia kaduilla, aukioilla ja katukahviloissa ja moniin erikoistoimenpiteisiin on jouduttu tämän vuoksi ryhtymään. Mutta aihe on jo innoittanut pariisilaiset harvinaisen kärsivällisiksi: noin viikko sitten koko liikenne keskuksessa seisahtui useaan kertaan ja Notre Damen edessä odotettiin kärsivällisesti moneen otteeseen kymmenisen minuuttia, kun saksalaiset tankit tulittivat kadun vastapäisellä puolella olevaa poliisiprefektuuria. Busseissa odottavista matkustajista ei kuitenkaan moni ollut edes hämillään oudoista näkymistä, sillä tämän elokuvan valmistus näyttää monella tavalla olevan "yhteistä asiaa". Silloin tällöin vain jokunen matkustaja, joka elävästi muisti samoilla paikoilla tapahtuneet todelliset tulitukset, pyrki osallistumaan ja teki huomautuksia suureen ääneen.

Elokuva pohjautuu tositapahtumien perusteella kirjoitettuun romaaniin, jonka tekijöitä ovat Larry Collins ja Dominquc Lapierre. Käsikirjoituksen muovasi sen pohjalla kokonainen kirjailijaryhmä, jonka johdossa mm. "Parhaasta miehestä" tunnettu Gore Vidal ja mukana mm. Pierre Bost, Jean Aurence, Francis Coppola ja Claude Brule.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit