Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläinlajien häviämisvaara

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Robert Fresco, Washington

Samaan aikaan kun Yhdysvaltain väestö kasvaa räjähdysmäisesti, kulkeutuu uuden maailman eläinkunta aivan toiseen suuntaan – kohti sukupuuttoa.

Presidentti Johnson korosti hiljattain eräässä puheessaan, että tämä takaperoinen kehitys olisi nopeasti saatava pysäytetyksi. Presidentti piti puheen tilaisuudessa, jossa hän antoi suostumuksensa siihen, että. 300 eekkeriä Laurelin luonnontutkimuskeskuksessa Marylandissa varattaisiin maanosan lintujen ja imettäväisten lisääntymisalueeksi. Tutkimuskeskuksessa aiotaan kasvattaa eläinlajeja, joita uhkaa sukupuuttoon kuoleminen. Niiden sopeutumista luonnon olosuhteisiin valvotaan, kunnes ne päästetään täysin vapaina luontoon, siinä toivossa, että ne lisääntyisivät.

Miksi uuden maailman eläinkanta vähenee? Viimeisten 150 vuoden aikana Yhdysvallat on lopullisesti menettänyt lähes 40 lintu- ja imeväislajiaan, joista puolet vuosisadan vaihteen jälkeen. Tällä hetkellä on sukupuuttoon kuolemassa noin 78 lajia, etupäässä matelijoita, kaloja ja sammakkoeläimiä.

Vastaus on yksinkertainen: ihmisten vuoksi tai pikemminkin ihmisten väärien toimenpiteiden vuoksi. Uhreina ovat yhtä hyvin suuret kuin pienetkin eläimet. Alaskassa jääkarhuja metsästetään ilmasta käsin. Tämä on pelkkä uudenaikainen muunnos siitä tavasta, jolla ammattimaiset biisonien metsästäjät tappoivat uhrejaan vuosisata sitten.

HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit