Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolmirannassa koulutettu 640 invalidia ammattiin

Ihmiset
 
Invalidien oppilaitos toiminut 20 vuotta
Kolmirannan invalidien ammattioppilaitoksen poikien asuntolassa on viihtyisä olohuone. Shakkipeliin ovat syventyneet Seppo Kilpelä ja Jorma Viljakainen. Kalevi Vesanto tutkii lehteä.
Kolmirannan invalidien ammattioppilaitoksen poikien asuntolassa on viihtyisä olohuone. Shakkipeliin ovat syventyneet Seppo Kilpelä ja Jorma Viljakainen. Kalevi Vesanto tutkii lehteä.

Jo 640 invalidia on eilen kaksikymmentä vuotta täyttänyt Kolmirannan invalidien ammattioppilaitos kouluttanut ammattitaitoisiksi kansalaisiksi. Tällä hetkellä koulussa on 81 oppilasta, joista osa on tänä syksynä toimintansa aloittaneella toimistotyölinjalla. Merkkivuotenaan sai koulu aloittaa toimintansa laajemmissa tiloissa, sillä kaksi uutta oppilasasuntolaa ja opettajien, asuntola otettiin käyttöön syyslukukauden alussa.

– Laitoksen suojissa toimii nykyään kaksivuotinen kauppakoulu ja yksivuotinen toimistotyölinja. Kauppakoulu on täysin rinnastettavissa muihin kauppakouluihin. Erona on vain se, että oppilaat ovat invalideja, joiden koulutuksesta antaa päätöksen sosiaaliministeriö. Toimistotyölinjan opetukseen sisältyy pääasiallisesti konekirjoitusta, suomen kieltä ja toimistotekniikkaa, kertoi oppilaitoksen rehtori Alli Järvinen esitellessään vieraille laitosta. Tilaisuuteen toivotti vieraat tervetulleiksi koulun johtokunnan puheenjohtaja, teollisuusneuvos Yrjö Laine-Juva. – 

Suonien siviili- ja asevelvolliuusinvalidien liitto osti laitoksen maa-alueen ja sillä sijaitsevat rakennukset vuonna 1944. Alueelle ryhdyttiin pystyttämään Kolmirannan vaikeavammaisten invalidien työkotia, joka aloitti toimintansa samana vuonna – 

Kauppakoulun perustamisen aiheuttivat vankat asiasyyt. Invalidien liiton laitoksissa ei aikaisemmin ollut annettu opetusta henkisen työn piiriin kuuluvissa ammateissa. Kuitenkin juuri kaupallisen koulutuksen saaneiden työntekijöiden kysyntä kasvaa yhteiskunnassamme jatkuvasti. Liike-elämä tarjoaa sijoittumismahdollisuuksia myös vammaisille. Kauppakoulun perustaminen Kolmirantaan aloitti näin ollen uuden vaiheen invalidien liiton ammattiin kuntouttamisessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit