Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Röntgenlaitteiden ohjelmistojen kehittäjä

Erkki Lehto 1962–2015

Ihmiset
 
Vesa Mattil Pekka Strömmer Sonja Rosenblad
Erkki Lehto
Erkki Lehto

Ohjelmistosuunnittelija Erkki Lehto kuoli syöpään kotonaan Sipoossa 4. elokuuta. Hän oli 53-vuotias, syntynyt 14. helmikuuta 1962 Helsingissä.

Vuonna 1995 Lehto aloitti Planmeca Oy:n palveluksessa tehden yhtiöryhmässä merkittävän uran hammasröntgenlaitteiden, mammografiaröntgenlaitteiden ja 3D-ortopedisten kuvantamisen ohjelmistokehityksessä.

Työskennellessään ohjelmistopäällikkönä hammasröntgenlaitteiden ohjelmistojen parissa, hän oli digitalisaation myötä mukana yhtiön merkittävässä kasvussa.

Lehto siirtyi 2007 samaan konserniin kuuluvan Planmed Oy:n ohjelmistosuunnittelupäälliköksi. Hän työskenteli esimiehenä ja kehitti samalla mammografiaröntgenlaitteiden sekä 3D-ortopedisten kuvantamislaitteiden ohjelmistoja. Lehdon vakava sairaus oli jo tuolloin tiedossa, hän oli aina hyvin avoin asiasta ja näki sairautensa enemmän voimavarana kuin esteenä.

Lehdon työpanos oli merkittävä Planmed Oy:n siirtyessä seuraavalle ja vaativammalle toimintatasolle. Yritys oli aikaisemmin tuonut markkinoille digitaalimammografialaitteen, jossa käytetty kuvausohjelmisto oli kolmannen osapuolen tekemä. Lehdon kokemus hammaspuolen kuvanotto-ohjelmista mahdollisti sen, että hän työsti laadukkaan ja aiempaa selvästi paremman ohjelmiston.

Seuraavaksi Lehto toteutti kuvanotto-ohjelmiston uuteen ortopediseen kuvantamislaitteeseen. Nämä molemmat ohjelmistot ovat saaneet paljon kiitosta käyttäjiltä luottavuudesta ja helppokäyttöisyydestä.

Planmed Oy oli kehittänyt seuraavan sukupolven tomosynteesimammografialaitetta pitkään. Ensimmäinen tämän uusimman projektin laite asennettiin koekäyttöön viime heinäkuun alussa, juuri ennen Lehdon kesälomaa. Laite toimi erinomaisesti. Seuraavalla viikolla Lehdon terveydentila heikentyi nopeasti.

Lehdon pitkään jatkunut sairaus sai hänet uurastamaan herkeämättä lääketieteen hyväksi. Hänelle oli tärkeää, että hänen työnsä ansiosta useita henkilöitä on pelastunut varhaisen syöpädiagnostiikan kehittämisen eteen tehdyn työnsä ansiosta.

Lehto rentoutui kuuntelemalla ja soittamalla musiikkia. Hän aloitti uudelleen teinivuosiin päätyneen soittamisen. Soittamiseen Lehto suhtautui kuten muuhunkin elämässään, täysillä. Hän suoritti mm. soittotutkinnon Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Myös luonto oli Lehdolle hyvin tärkeä.

Lehto oli arvostettu työyhteisössään sisunsa, työmoraalinsa ja reiluutensa vuoksi. Hän oli myös erittäin pidetty laajassa ystäväpiirissään. Ystävilleen Erkki Lehto oli aina saatavilla, hän oli toiset huomioon ottava, hyväsydäminen, rauhallinen, huumorintajuinen ja ratkaisukeskeinen.

Vesa Mattil
Pekka Strömmer
Sonja Rosenblad
Kirjoittajat ovat Erkki Lehdon työtovereita ja ystäviä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit