Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rhodesia on jo tehnyt päätöksen itsenäiseksi julistautumisesta

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Hels. San. kirjeenvaihtajalta Lontoo 9.10. (Olli Kivinen)

Ian Smithin jäähyväisuhkaus Lontoossa

Rhodesian pääministeri Iän Smith selvitti lauantaina pitämällään lehdistövastaanotolla pitkään maansa kantaa perjantaina katkenneissa itsenäisyysneuvotteluissa. Hän totesi, ettei Rhodesialla hänen mielestään ole muuta mahdollisuutta kuin toteuttaa yksipuolinen itsenäiseksi julistautuminen.

Pääministeri sanoi olevansa selvillä niistä vaaroista, joita tämä voi tuoda mukanaan, mutta että toimettomana pysytteleminen on vielä vaarallisempaa. "En usko tämän päätöksen tekemisen vievän pitkää aikaa. Olemme harkinneet sitä erittäin paljon. Luulen, että olemme jo tehneet päätöksen. Matkustan kotiin lopullisen päätöksen tekoon, enkä usko sen vievän kauaa", pääministeri sanoi, kun häneltä udeltiin itsenäisyysjulistuksen mahdollista ajankohtaa.

Smith hyökkäsi kirpein sanoin Englannin hallitusta vastaan ja totesi, että Rhodesia osoitti olevansa valmis sovittelemaan jokaisessa Englannin hallituksen "viidestä kohdasta", mutta että Englannin hallitus loittoni sovintomahdollisuudesta joka kerran kun rhodesialaiset astuivat askeleen sitä kohti.

Pääministerin mukaan englantilaisten neuvottelijoidenkin oli täytynyt myöntää, että Rhodesia on vähitellen etenemässä kohti rotujen tasa-arvoisuutta. Smithin mukaan rhodesialaisten ehdotukset neekereiden muodostamasta senaatista ja vuoden 1961 perustuslain hahmottelemasta edistymisestä kohti lopullista enemmistövaltaa eivät tyydyttäneet Englantia, vaikka ne takaavat juuri tarpeelliset poliittiset takeet ja perustuslain muuttamisen estämisen mahdollisuuden neekereille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit