Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sibeliuksen sinfoniat jokaiseen kyläkirjastoon

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Maamme kirjastojen "musiikillinen herännäisyys" edistyy päivästä päivään yhä tuntuvammalla tavalla: alan uusin aloite on kymmenen vuotta täyttävän Musiikkikirjastoseuran ehdotus, jonka mukaan Sibeliuksen sinfoniat olisi hankittava levyinä ja partituureina jokaiseen maamme kuuteensataan kantakirjastoon. "On häpeä, että syrjäisimpienkin kylien asukkaat voivat pitäjänsä kirjastosta saada suomalaisen kirjallisuuden klassikkojen teokset, mutta eivät voi tutustua maansa suurimman säveltäjän sinfonisiin dokumentteihin. Tämä häpeä on mitä pikimmin, vielä kuluvan Sibelius-vuoden aikana, poistettava", esittää pontenaan Musiikkikirjastoseura, joka alan uranuurtajan työn tehtyään valmistautuu luovuttamaan tehtävänsä Suomen Kirjastoseuran audiovisuaaliselle toimikunnalle.

Aloitteen tai paremminkin vetoomuksen tekijöiden taholta huomautetaan, että asian ratkaiseminen ei suinkaan ole kiinni enää kirjastojen edustajista – päätöksen teko on nyt kirjastojensa budjeteista päättävillä valtuustojen jäsenillä. Musiikkikirjastoseuran edustajat uskovat kuitenkin, että tarvittava määrä avarakatseisuutta löytyy pitäjästä kuin pitäjästä: seitsemän äänilevyn ja niiden soittoon tarvittavien laitteiden hankkiminen ei voi olla ylimääräinen rasitus millekään kunnalle. – 

Musiikkitoimintaa harrastetaan maassamme nykyään n. 50 kirjastossa, mistä kiitos lankeaa juuri Musiikkikirjastoseuralle, jonka 50-luvulla harjoittama toiminta vaikutti v. 1962 voimaan astuneeseen kirjastolakiin siten, että musiikkikirjasto-osaston perustaminen katsotaan nykyisin uusia kirjastohuoneistoja suunniteltaessa normeihin kuuluvaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit