Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalankulkijan piti isännöidä Tapiolassa, mutta toisin kävi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Tapiolan liikenneympyrä. Siitä oikealle päästään Itä-Tapiolaan, vasemmalle Länsi- ja Pohjois-Tapiolaan sekä kuvan alalaitaan päin Jorvaksentielle.
Tapiolan liikenneympyrä. Siitä oikealle päästään Itä-Tapiolaan, vasemmalle Länsi- ja Pohjois-Tapiolaan sekä kuvan alalaitaan päin Jorvaksentielle.

Tapiolan liikennekysymyksiin ei ole paljoakaan puututtu, vaikka Tapiolasta muuten on puhuttu lähes loputtomasti. Sitä on sanottu ihanteelliseksi asuinpaikaksi, jossa on ajateltu ensi sijassa ihmistä. On ihailtu puutarhakaupunkia, jossa luonto, arkkitehtuuri ja nykyaikainen yhdyskunnansuunnittelu muodostavat sopusuhtaisen kokonaisuuden. Mutta tähän kuoroon liittyy myös soraääniä. Monien tapiolaisten mielestä jalankulkija on unohdettu.

Tapiolan liittymästä Jorvaksentieltä johtaa asfaltoitu tie Tapiolan liikenneympyrän sivuitse Itä-Tapiolaan. Tie on melko vilkkaasti liikennöity eikä kovin leveäkään. Autolla sitä voi ajaa varsin mukavasti, mutta asianlaita on aivan toinen, jos on liikkeellä jalan. Jalkakäytävää ei näet ole olemassakaan. Niinpä nurmikon reunaan on tallattu paljas kaista, sillä jossain jalankulkijankin pitää kävellä. Asfalttitien reunaa pitkin kulkeminen tuntuu suorastaan hengenvaaralliselta.

Tapiolassa on muutamia läpikulkuväyliä ja suuri määrä pienempiä katuja. Jalkakäytäviä sen sijaan on tuskin nimeksikään. Autoja on paljon ja pysäköintipaikkoja vähän, joten pysäköidyt autot täyttävät monin paikoin kadunvieret.

Tilannetta on tosin jonkin verran paikkailtu jälkeenpäin sekä rakennettu joitakin pysäköintipaikkoja, jalkakäytäviä ja erillisiä jalankulkuteitä, mutta ei läheskään riittävästi. Monin paikoin jalankulkijat joutuvat puikkelehtimaan autojen lomitse, elleivät tee sitä rikosta, että auton lähestyessä väistyvät nurmikolle. Talvella ei ole edes tätä mahdollisuutta, sillä kapeita katuja reunustavat korkeat lumivallit, joiden ylittäminen kysyy melkoisia korkeushyppääjän lahjoja.

Eikä siinä kyllin, että tapiolalaiset autoilevat puutarhakaupungissaan – ellei muuten niin työhön lähtiessään ja kotiin palatessaan – vaan Tapiolassa liikkuu toki muitakin. Siellä käy tavattoman paljon vieraita, nimenomaan autoilijoita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit