Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Torniojoen komea rajasilta vihitään tänään käyttöönsä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
hs
Tornionjoen uuden, Ruotsin ja Suomen välisen sillan kokonaispituus on lähes puoli kilometriä. Sillalla on autoille 7 metrin ajoväylä, ja sen molemmin puolin ovat metrin levyiset jalkakäytävät.
Tornionjoen uuden, Ruotsin ja Suomen välisen sillan kokonaispituus on lähes puoli kilometriä. Sillalla on autoille 7 metrin ajoväylä, ja sen molemmin puolin ovat metrin levyiset jalkakäytävät. Kuva: hs

Tornionjoen yli Aavasaksan ja Ruotsin Övertorneån välille valmistunut komea kaksikaarinen silta vihitään tänään. Rajasilta on kokonaispituudeltaan 470 m ja pisin maantiesilta Suomen Lapissa, sillan rakennuttaja on Ruotsin Norrbottenin läänin tiepiiri. Suomalaiset ovat maksaneet puolet kustannuksista, ja työvoimaa on ollut puoliksi kummastakin maasta.

Ainoa siltayhteys yli rajaväylän on tähän saakka ollut Tornion ja Haaparannan välillä. Ylitornion kohdalla on liikenne kesäisin hoidettu moottorilautalla, jonka kannelle on kerrallaan mahtunut kuusi henkilöautoa. Talvisin on käytetty jäätietä, ja kelirikkokausina on liikenne ollut täysin poikki. Joen molemmin puolin todetaan sillan valmistuminen merkittäväksi saavutukseksi.

 – Kun nyt viimein on saatu uusi kiinteä maayhteys valtakuntien välille, on silla erittäin suun merkitys molemmille. Liikenne pääsee esteettä vilkastumaan. Sahapuutavaralle, tulille ym. raskaalle tavaralle saadaan menekkiä naapuriin.

Luodaan edellytyksiä viennille, ja pienyrittäjät saavat uusia mahdollisuuksia. Kauppa vilkastuu ja syntyy uusia palveluelinkeinoja. Silta auttaa huomattavasti myös kaukoliikennettä, tasaa ja vähentää painetta Tornion – Haaparannan välillä. Ennenkaikkea matkailua ja sen kehittämistä silta tulee suuresti auttamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit