Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin jalankulkutunnelit umpikujassa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lehtikuva
Vaikka yksityiset yritykset ovat halukkaita rakentamaan jalankulkutunneleita Helsinkiin, on asia vasta tutkimusasteella ja toistaiseksi vain City-tunneli aseman edessä on rakenteilla.
Vaikka yksityiset yritykset ovat halukkaita rakentamaan jalankulkutunneleita Helsinkiin, on asia vasta tutkimusasteella ja toistaiseksi vain City-tunneli aseman edessä on rakenteilla. Kuva: Lehtikuva

Helsingin jalankulkutunnelit ovat edelleen samassa pisteessä kuin ennenkin, ainoastaan City-tunnelia rakennetaan parhaillaan, kertoivat kaupungin asemakaavapäällikkö O. Terho ja dipl. Ins. Jorma Kilpi Suojakäytävä Oy:stä.

Suojakäytävä Oy, jolle myönnettiin tutkimuslupa jalankulkutunnelien rakentamiseksi yhdessä neljän liikeyrityksen kanssa, toimitti tutkimuksia Ylioppilastalon risteyksessä, josta myös on jätetty ehdotus kaupunginhallitukselle jo viime vuoden vaihteessa, kertoi dipl. insinööri Kilpi.

– Erottajan risteystä tutkitaan parhaillaan kaupunginhallituksen myöntämän pidennetyn tutkimusajan turvin. Lähinnä nykyinen tunneliasian paikallaan seisominen johtunee siitä, että kaupungin omat suunnitelmat Mannerheimintien suhteen ovat vielä keskeneräisiä.

– Tunneleihin läheisesti liittynyt kysymys maanalaisten myymälöiden perustamisesta on nyt poissa päiväjärjestyksestä, sillä se rakennusasetuspykälä. joka kielsi ikkunattomien työhuoneiden rakentamisen, on saatu muutetuksi. Tämä merkitsee sitä, että jalankulkutunnelimme tulevat muistuttamaan suuresti ulkomaisia esikuviaan, jotka ovat erittäin käytännöllisiä ja tarkoituksenmukaisia, kertoi asemakaavapäällikkö Terho.

– Näitä suunniteltuja tunneleitahan rakentavat yksityiset kaupungilta vuokraamalleen alueelle. Kaupunki osallistuu kuitenkin City-tunnelin rakennuskustannuksiin kahdella miljoonalla markalla. Lisäksi kaupunki edellyttää, että vuokraaja, Kaivokadun Tunneli Oy, hoitaa ja pitää kunnossa tunnelin, ja että tunneli vuokrakauden päätyttyä siirtyy laitteineen Ja rakenteineen ilman eri korvausta kaupungin haltuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit