Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autojen keskusrekisteri – mullistus ja helpotus

Ihmiset
 
Asetusta odotetaan tässä kuussa

Moottoriajoneuvojen keskusrekisteri pääse aloittamaan toimintansa tammikuussa. Asetusta tästä jo vuosia valmistellusta asiasta odotetaan tässä kuussa, kertoi maisteri Jouko Kiiskinen kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriöstä. Lääninhallituksille koituu keskusrekisteristä suurin mullistus.

– Helpotus se on, sanoo lääninneuvos Arvi Salonen. Autorekisterimme siirtäminen tietokoneiden käsiteltäväksi vie meidät uuteen aikaan, vaikka tähän liittyviä tehtäviä jääkin vielä. Niihin kuuluvat mm. liikenneluvat, nopeakulkuiset moottoriveneet, tiedonantokortisto ja valitukset poliisien tekemistä päätöksistä.

Uudenmaan lääninhallitus on omalta osaltaan joutunut rekisteriasioiden loppuselvittelyä varten palkkaamaan 15 tilapäistä toimihenkilöä. Entisiä oli parisenkymmentä. Kun keskusrekisteri pääsee vauhtiin, jää Uudenmaan lääninhallitukseen tätä tehtäväkenttää hoitamaan vain viitisen ihmistä. Posti ja tietokoneet huolehtivat uuden järjestelmän voimaan tultua rekisteriasiat käytännöllisesti katsoen kokonaan.

Toinen suuri selvittelyn alainen asia on koko sakko- ja perintämenettelyn siirtäminen tietojenkäsittelykoneisiin. Siihen on pyydetty toistaiseksi turhaan määrärahaa – kyseessä on useita kymmeniä tuhansia – mutta jos tilanne selviää, on tämä kysymys varsin pitkällä jo ensi vuoden aikana.

Uudenmaan lääninhallituksen "sakot ja saamiset" merkitsevät koko maan huomioiden noin viidettäosaa. Tätä puolta on tutkittu paitsi Uudenmaan myös Hämeen sekä Turun ja Porin lääneissä. Lääninneuvos Salonen kertoo, että sakkojen perimistä järjestettäessä olisi myös lääninhallitusten saatava omia reikäkorttikoneita. Toistaiseksi ei lääninhallituksissa niitä ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit