Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin ilma saastunut paikoin moninkertaiseksi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Ulkoilman saastuminen ei ole vielä Suomessa niin pitkälle kehittynyt kuin suurissa teollisuusmaissa. Kuitenkin monissa kaupungeissa ja teollisuuskeskuksissa ilma on hyvää vauhtia pilaantumassa.

– Niinpä esim. Helsingissä on työterveyslaitoksen suorittamien tutkimuksien mukaan ilman likaantuminen lisääntynyt selvästi viimeisenä viitenä vuotena, eräissä pisteissä jopa 5–6-kertaisesti, sanoi työterveyslaitoksen johtaja, prof. Leo Noro puhuessaan työterveyspäivillä Helsingissä.

– Selviä terveydellisiä häiriöitä, lukuun ottamatta yliherkkiä henkilöitä, ei kaupungeissamme ole ulkoilman saastumisesta havaittu. Suurimmat haitat on havaittu materiaalin korroosiona ja puhtaanapitokustannusten nousuna. Tukholmassa arvioidaan haittojen maksavan n. 50 kruunua vuodessa asukasta kohti, mikä Helsingin kohdalta merkitsisi n. 150 milj. markan vuosimenoa.

– Muissa pohjoismaissa on ilman saastumisen ehkäisyyn kiinnitetty jo vakavaa huomiota ja työn johdossa on valtion pysyviä ilmansuojelutoimikuntia. Nordforskin aloitteesta on alalla saatu hyvä yhteistoiminta aikaan tutkimuksessa ja koulutuksessa pohjoismaiselle pohjalle, sanoi prof. Noro.

HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit