Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pekka Mykkänen HS:n kirjeenvaihtajaksi Brysseliin

Palkittu ulkomaantoimittaja raportoi HS:n lukijoille Euroopan aitiopaikalta

Ihmiset
 
Kalle Kervinen HS
Pekka Mykkänen
Pekka Mykkänen Kuva: Kalle Kervinen HS

Helsingin Sanomien uudeksi kirjeenvaihtajaksi Brysseliin on valittu filosofian maisteri Pekka Mykkänen, 44.

Mykkänen aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta 2016, jolloin HS:n nykyisen EU-kirjeenvaihtajan Virve Kähkösen nelivuotinen kausi päättyy.

Brysselin-komennustaan Mykkänen odottaa avoimin ja uteliain mielin. "Pyrin pitämään koko ajan kirkkaasti mielessäni sen, että EU tarkoittaa eri yhteyksissä ja eri tasoilla eri asioita. Kyse on eurooppalaisen, suomalaisen ja globaalin tarinan seuraamisesta, selostamisesta ja avaamisesta."

"EU on 20 jäsenyysvuodesta huolimatta yhä monelle suomalaiselle hämmentävä luomus. Uutistyössä jopa peruskäsitteiden kertaaminen on tarpeen, mutta samalla juttujen pitää palvella myös asioihin jo perehtyneen lukijakunnan tarpeita", Mykkänen muistuttaa.

Pekka Mykkänen on työskennellyt HS:n toimittajana vuodesta 1995, muun muassa ulkomaan-, talous- ja sunnuntaitoimituksissa. Kiinan- ja Aasian-kirjeenvaihtajana hän oli vuosina 1998–2003 ja Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajana vuodet 2006–2010. Kirjeenvaihtajavuosiensa kokemuksista hän on julkaissut myös useita kirjoja.

Mykkänen palkittiin 2004 Bonnierin suurella journalistipalkinnolla Kiinan Sars-epidemiaa käsitelleestä jutustaan.

Vuosina 2003–2004 Mykkänen opiskeli stipendiaattina Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa. Viimeksi Mykkänen on perehtynyt muun muassa videojournalismiin HS:n uutisdeskin reportterina.

HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi katsoo, että tuoretta EU-kirjeenvaihtajaa odottaa poikkeuksellisen kiinnostava ja vaativa työsarka.

"Eurooppa elää juuri nyt suurta murrosvaihetta. Brysselin-kirjeenvaihtaja raportoi tämän myllerryksen aitiopaikalla. Tehtävä vaatii niin digiajan uutisotetta kuin kykyä analysoida laajoja kehityskulkuja. Mykkäsen pitkä ja perinpohjainen kokemus on paras mahdollinen lähtökohta Euroopan suurten kysymysten avaamiseen lukijoillemme", Niemi toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit