Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi äänestystä tarvittiin ml:n muuttamisessa keskustapuolueeksi

Ihmiset
 
Vaalisyötit heitetään asutuskeskuksiin

Kahden äänestyksen ja ajoittain varsin hilpeän keskustelun jälkeen ratkesi maalaisliiton nimen muuttuminen sunnuntaina keskustapuolueeksi. Poliittiset ristiäiset pidettiin Kuopiossa torvisoitolla alkaneessa maalaisliiton ylimääräisessä puoluekokouksessa.

Puhemyllyn pysähtymisen jälkeen toimitettua avointa äänestystä seurasi opposition vaatima lippuäänestys, jossa tulokseksi tuli, että keskustapuolueen nimen kunnalla oli 1036 ja entisen nimen kannalla 127 edustajaa. Muita ehdotuksia kannatti 6 henkilöä.

Viimeisiä hetkiä maalaisliittona virallisesti esiintyvän puolueen puheenjohtaja, pääministeri Johannes Virolainen totesi kokouksen päätyttyä, että puolueen nimen muutos astuu heti voimaan, kun se on merkitty yhdistysrekisteriin. Virolainen sanoi pitävänsä päätöstä sikäli yllättävänä, että se oli näin yksimielinen. "Oletin, että noin 15–20 % edustajista vastustaa muuttamista." Hän sanoi luulevansa, että nimenmuutos parantaa puolueen asemaa jossain määrin jo seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Nimen rekisteröinnin jälkeen – keskustapuolueen nimi on jo ennakolta varattu yhdistysrekisterissä maalaisliitolle – alkaa myös maalaisliiton piirijärjestöissä, kunnallisjärjestöissä ja paikallisosastoissa päätösten teko nimen vaihtamiseksi ja rekisteröimiseksi. Myös maalaisliiton eduskuntaryhmän nimi vaihdettaneen piakkoin.

Puolueen johto aikoo turvata maalaisliitto -nimensä säilymisen itsellään muodollisesti. Pääministerin alustuksen jälkeen nopeasti käyntiin lähteneen ja neljä tuntia kestäneen keskustelun laineet löivät aika-ajoin rajusti nimen vaihtamissuunnitelmaa vastaan. Asiasta käytettiin 65 puheenvuoroa, joista noin 15 kuului vastustajien leiriin. Kiivaimmissa puheenvuoroissa luonnehti kokouksen oppositio tilaisuutta maalaisliiton nimen hautajaisiksi. Niissä tuotiin esille beatlesit ja muut pitkätukkaiset ja parrakkaat. Enemmistöryhmä nimitti kokousta ristiäisiksi. Muut kokouslistalla olleet asiat jäivät selvästi toissijaisiksi verrattuna nimikiivailuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit