Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vietnamin sota laukaisi uusia mielenosoituksia

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Hels. San. kirjeenvaihtajalta
New York, 17. 10. (UPI)

Tuhannet ihmiset kerääntyivät lauantaina Yhdysvaltain Vietnamin politiikkaa vastustaviin mielenosoituksiin eri puolilla maailmaa.

Mielenosoittajat eivät aina tyytyneet vain joukkonsa massiiviseen psykologiseen vaikutukseen vaan käyttivät myös julisteita, viirejä, punaista maalia, mätiä munia ja jopa nyrkkejäänkin.

Yhdysvalloissa esiintyi mielenosoituksia 20 kaupungissa. Mielenosoittajat saivat vihaisen ja monissa tapauksissa mellakoihin päättyneen vastaanoton useassa kaupungissa.

New Yorkin Viidennellä Avenuella marssi 13 000 mielenosoittajaa. Kadun varrelta marssia seurannut yleisö hyökkäsi poliisiketjujen lävitse heidän kimppuunsa ja kesti kauan ennen kuin järjestysvalta oli tilanteen herrana. – 

Berkeleyssä marssi arviolta 2500 ihmistä mielenosoituskulkueessa kaupungin halki. Kalifornian pahamaineinen Helvetin enkeleiden ryhmä ajoi moottoripyörillään poliisiketjujen lävitse suoraan väkijoukkoon. Useita ihmisiä loukkaantui lievästi ja kuusi Helvetin enkeliä pidätettiin.

Helvetin enkelit eivät kuitenkaan hellittäneet vaan tunkeutuivat väkijoukon keskuuteen repien alas julisteita ja viirejä ja saaden aikaan nyrkkitappeluita. Poliisin onnistui kuitenkin lopulta päästä voitolle Helvetin Enkeleistä ja mielenosoitus pääsi jatkumaan.

HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit