Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Prinssi Charles siirtyy australialaiseen kouluun

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Hels. San. kirjeenvaihtajalta
Lontoo, 18. 10. (Olavi Aarrejärvi)

Englannin kruununperijä, 17-vuotias prinssi Charles siirtyy skotlantilaisesta poikakoulusta astetta reippaampaan australialaiseen oppilaitokseen, jossa nuorukaiset tekevät partiolaishengen mukaisesti miltei kaiken muun paitsi omat ateriansa.

Timbertop – puunlatva – niminen Australian Etoniin kuuluva koulu, jonka kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat valinneet, ylpeilee paitsi suurenmoisella sijainnillaan vuorenrinteellä Melbournen läheisyydessä myös huippuluokan kasvattajillaan, joihin kuuluu mm. entinen juoksijasuuruus John Landy. – 

Prinssi Charles saa luvan tottua karuun ja kuntoa kysyvään ulkoelämään, sillä koulussa korostetaan vaellusmatkojen ja kaikenlaisten partiolaismaisten harrastusten merkitystä luonteen kasvattajana, sanoo muuan "puunlatvan" entinen oppilas. Nuorukaiset asuvat tosin kuin herrasmiehet – jokaisella on oma olo- ja makuuhuoneensa hirsimajassa vuorenrinteellä, mutta raitista ilmaa ei voi välttää minään vuorokauden aikana, sillä esim. makuuhuoneissa on ikkunoiden tilalla pelkät aukot. Kouluasuun kuuluu leveälierinen partiolaismainen hattu, avokauluksinen paita ja farmarit. – 

Kun prinssi Charles viipyy koulussa vaihto-oppilaana vain yhden kolme ja puoli kuukautta kestävän lukukauden, kruununperijän Australian-matka merkitsee hänelle ilmeisesti pikemminkin virkistysmatkaa ja pakoa julkisuudesta kuin tiivistä opintokautta. Prinssi ei olekaan poikkeuksellisen kiinnostunut teoreettisista opinnoista – ei ainakaan latinasta ja matematiikasta – sitä vastoin hän tuntee vetovoimaa ruumiillisiin harrastuksiin, tai ainakin hänen isänsä prinssi Philip toivoo sitä pojaltaan.

Paitsi ratsastusta, hevospooloa, purjehdusta ja muita Englannin ylimmän kansankerroksen reippailun muotoja, myös rautalankamusiikki, twist, shake ja viittä vaille beatlestukka kuuluvat prinssi Charlesin harrastuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit