Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtiovierailuja varten saatavana oma automalli

Ihmiset
 
Lontoon autonäyttely avataan
HS
Autokoritehdas Pininfarina esittelee Lontoossa avattavassa autonäyttelyssä kuvassa näkyvän urheiluauton. Kaksipaikkaisessa urheiluautossa korin yläosa nostetaan ylös kun halutaan istuutua. Mallimerkiltään auto on Fiat Abarth Special Coupe.
Autokoritehdas Pininfarina esittelee Lontoossa avattavassa autonäyttelyssä kuvassa näkyvän urheiluauton. Kaksipaikkaisessa urheiluautossa korin yläosa nostetaan ylös kun halutaan istuutua. Mallimerkiltään auto on Fiat Abarth Special Coupe. Kuva: HS
Hels. San. kirjeenvaihtajalta Lontoo 19. 10. (Olli Kivinen)

Lontoon jättiläismäisessä Earls Countin messuhallissa avataan keskiviikkona Lontoon 50. autonäyttely, jossa kolmentoista maan autotehtaat esittelevät toinen toistaan komeampia tuotteitaan, ja valikoimassa on kaikkea pienten perheautojen ja valtiovierailuihin suunniteltujen loistoluomusten väliltä.

Lähes 100 tehtaan mallistoissa esitellään useita vanhoista huomattavasti parannettuja muunnoksia ja etupyörävetoisten autojen lukumäärä lisääntyy yhdellä, sillä Lontoon näyttelyssä on ensi kertaa esillä Triumph 1300.

Suurta huomiota herätti myös BMC:n miniautojen automaattivaihteisto, joka on tästä lähtien saatavissa Englannissa vajaan 1000 mk:n lisämaksusta. Vaihteistoa voidaan lisäksi käyttää tavanomaiseen tapaan.

Suurin osa näytteillä olevista autoista on englantilaisia, mutta myös kaikki muut maailman huomattavat autotehtaat ovat mukana. Japanilaiset ovat pyrkimässä Englannin markkinoille ja Suomessa tutuksi tulleet autot ovat ensimmäistä kertaa esillä Englannissa.

Tavallisen kadunmiehen autoiluun vain unissa liittyvistä malleista herätti kotiyleisön suurimman mielenkiinnon luonnollisesti Rolls Roycen pitkästä aikaa uudistettu malli Silver Shadow, joka on entisiä huomattavasti sulavalinjaisempi. Valtiovierailuihin on saatavissa oma mallinsa, jonka takaistuin nousee vajaat 20 senttiä, kun sillä istuvien täytyy olla kansanjoukkojen ihailtavissa. – 

Lähes kaikissa autoissa on havaittavissa nousua voimassa ja suoritusarvoissa ja erilaisia mukavuuksia on lisätty myös pieniin ja halpoihin autoihin. Suomen pakkasaamuihin mukavin uudistus on Cadillacissa, sillä sen istuimet voi lämmittää kankaaseen kudotun sähkölämmittimen avulla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!