Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

ÅIFK cupmestari

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Matti Tapola
Cupmestareiden juhlaa. Pelaajat vasemmalta Reijo Kanerva, Esko Strandberg, Simo Syrjävaara, Vilho Raatikainen, Caj Stjärnstedt, Hans Martin, Timo Niemi, Aulis Laine (pelaajain kantamana), Teemu Koskikuusi, Thor Björn Lundqvist, Pekka Laakso, Reino Koskinen (takana), Erik Lönnfors, Bengt Boman ja Sakari Ruuttu.
Cupmestareiden juhlaa. Pelaajat vasemmalta Reijo Kanerva, Esko Strandberg, Simo Syrjävaara, Vilho Raatikainen, Caj Stjärnstedt, Hans Martin, Timo Niemi, Aulis Laine (pelaajain kantamana), Teemu Koskikuusi, Thor Björn Lundqvist, Pekka Laakso, Reino Koskinen (takana), Erik Lönnfors, Bengt Boman ja Sakari Ruuttu. Kuva: Matti Tapola

Eilen pelattiin tämän vuoden kohdalta viimeinen merkittävä kotimainen jalkapallo-ottelu. Stadionilla kohtasivat toisensa Suomen Cupin loppuottelun merkeissä Åbo IFK ja Turun Palloseura. Ottelulla oli hieman merkittävää historiaakin takanaan. Tapahtuihan ensimmäisen kerran, että cupin loppuottelussa kohtasi toisensa kaksi saman paikkakunnan joukkuetta, ja aikakirjoihin on merkittävä myös se seikka, että tämä 11. cupfinaali pelattiin iltavalaistuksessa.

Ottelulta odotettiin pelitapahtumiinsa nähden paljon. Vaikka vastakkain olikin kaksi saman paikkakunnan joukkuetta, niin sittenkin ennakoitiin, että pelistä muodostuisi tiukka, jossa soputuntu olisi etäällä. – 

Ottelun ulkonaiset puitteet olivat syystuntuiset. Päivällä vallinnut aurinkoinen sää muuttui iltaan mennessä sateiseksi. Onneksi sade ottelun alkamishetkeksi taukosi, mutta sittenkin koleus johti siihen, että vain 1936 ihmistä oli lunastanut pääsylipun.

ÅIFK voitti ottelun mahdollisimman niukasti. Loppunumeroiksi jäi 1–0. Puoliajan tulos oli maaliton. ÅIFK:n voitto olisi pelitapahtumiin nähden voinut olla maalia rikkaampikin, sillä kyllä mestaruussarjasta pudonnut joukkue esitti tarkoituksellisempaa peliä kuin siihen noussut.

ÅIFK pelasi 4–2–4 tyyliin. Oliko tämä taktiikka välttämätön ennakkosuunnitelma eiliseen peliin nähden on hieman kaksiteräinen esitysmiekka. Ennakolta tiedotettiin, että ÅIFK:n keskushyökkääjänä pelasi Reijo Kanerva. Häntä ei tällä paikalla nähty, mutta kylläkin tutulla paikallaan keskuspuolustajana. Tämän tehtävän jakoi hänen kanssaan Timo Niemi. Keskusta oli siis vankasti miehitetty, mutta tästä kärsi ÅIFK:n hyökkäystoiminta. ÅIFK:n hyökkääjäviisikossa nähtiin näin ollen vain kaksi keskustapelaajaa.

Aulis Laine esitti innokasta peliä ja liikkui ripeästi, mutta kun joukkueelta puuttuu eheä välihyökkääjäpari, niin tulos on sen mukainen. Hyökkäykset muodostuivat liian yksilöllisiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit