Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kontula täyttyy kaiken aikaa

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Lasse Holmström
Metsä väistyy sekä kivet ja kalliot katoavat uusien talojen ja katujen tieltä rakenteilla olevassa Kontulan asumalähiössä. – Kuva Kontulantien ja Kontulankujan kulmasta.
Metsä väistyy sekä kivet ja kalliot katoavat uusien talojen ja katujen tieltä rakenteilla olevassa Kontulan asumalähiössä. – Kuva Kontulantien ja Kontulankujan kulmasta. Kuva: Lasse Holmström

Suomen suurimman yhtenäisesti suunnitellun ja yhtenäisesti rakennettavan asuntoalueen, Kontulan, kerrostaloihin muuttivat ensimmäiset asukkaat melkein vuosi sitten. Tällä hetkellä kerrostaloalueella asuu noin 3000 henkilöä, Kontulan omakotialueella suunnilleen 1200 ja läheisellä Vesalan omakotialueella noin 1500 henkilöä.

Koko asumalähiön valmistuttua alueella on laskettu olevan asukkaita osapuilleen 25 000. Kerrostalojen rakennustöiden on arvioitu päättyvän vuonna 1968, ja tällöin niissä on 4000–5000 asuntoa. Kontulan omakotialueeseen kuuluu noin 230 tonttia, joista vain 1/10 on enää rakentamatta.

Asukkaita muuttaa uusiin taloihin mm. ensi kuun alussa ja pitkin talvea, mutta sen sijaan julkiset laitokset puuttuvat Kontulasta toistaiseksi melkein kokonaan. Helsingistä 13 kilometrin päässä sijaitsevassa Kontulassa on tällä hetkellä postitoimisto, mikä avattiin 1. 10., muutama kauppa ja parakkikoulu, jossa käyvät I–III luokkien oppilaat.

Eniten Kontulassa kaivataan äitiys- ja lastenneuvolaa, lastentarhaa ja parempia koulumahdollisuuksia. – Tällä hetkellä kontulalaiset joutuvat käymään Vartiokylän neuvolassa, ja oman neuvolan mikä tulee kansakoulun yhteyteen, on suunniteltu valmistuvan vuonna 1967, kertoi tohtori Martti Kauppinen kaupungin terveydenhuolto-osastosta. – 

Huvittelumahdollisuuksia ei ole luvassa, sillä ainakaan toistaiseksi ei ole tiedossa, että Kontulaan perustettaisiin esim. elokuvateatteri tai ravintola. Myllypuroon aikanaan nouseva urheilupuisto, jonne tulee mm. uimala, urheiluhalli ja kilpailukentät, palvelee kontulalaistenkin liikunnantarvetta, mutta mahdollisesti jo ensi kesänä saadaan Kontulan yleiskentänkin rakennustyöt käyntiin, kertoi urheilu- ja ulkoiluviraston päällikkö Esko Paimio. Kentällä voidaan harrastaa kesällä yleisurheilua sekä pallopelejä ja talvella luistelua. Helsingin keskustasta on Kontulaan matkaa noin 13 kilometriä, ja liikennettä hoitaa yksityinen yhtiö. Vuorojen välit ovat ruuhka-aikoina 15 minuuttia ja keskipäivällä sekä iltaisin puoli tuntia. Tulevaisuudessa kontulalaisten tärkein liikenneväline Helsinkiin ja takaisin on metro, jonka rakentamiseen on asemakaavassa varauduttu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit