Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietojen siirto Suomesta Ruotsiin

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat

Tietojen siirto puhelinkaapeleiden välityksellä suoraan tietokonekeskuksiin aloitetaan Suomen ja Ruotsin välillä tämän kuun lopussa. Tietojen käsittelyä nopeuttaa tämän jälkeen huomattavasti se, että tiedot voidaan nopeasti syöttää suoraan koneisiin uuden laitteen avulla.

Tämän kuun 26. ja 27. päivinä tullaan Helsingin ja Tukholman välillä toimittamaan tietojensiirtoa puhelinkaapeleiden kautta. Tietojensiirto tapahtuu ITT:n suomalaisen tytäryhtiön Standard Electric Puhelinteollisuus Oy:n toimesta ruotsalaisen Standard Radio & Telefon Ab:n rakentamilla laitteilla.

Tietojenkäsittelyssä on yhä yleisemmin siirrytty tietokoneiden käyttöön ja tietokonekeskukset ovat jo jonkin aikaa kuuluneet kuvaan. Tähän asti on kuitenkin tietojen toimittaminen tietokonekeskuksiin ollut hidasta. Tietojenkäsittelyä haluava on joutunut toimittamaan aineistonsa postitse tietokonekeskukseen, mikä luonnollisestikin on hidastuttanut tulosten saantia.

Nyt on kuitenkin mahdollista siirtää tietoja puhelin- tai lennätinkaapeleita käyttäen. Tietokäsittelyä haluava siirtää aineiston reikänauhalle ja syöttää nauhan koneeseen, joka muuntaa impulssit äänivärähtelyiksi. Vastaanottajakone muuntaa äänivärähtelyt jälleen impulsseiksi, joiden avulla vastaanotin syöttää lähetysnauhaa vastaavan reikänauhan. Tätä nauhaa käytetään tietokoneessa ja tulokset toimitetaan tilaajalle vastaavaa menetelmää käyttäen.

Periaatteessa menetelmä on ollut tunnettu aikaisemminkin, mutta tietojensiirron aikana esiintyneet häiriöt ovat vaikeuttaneet menetelmän käyttöönottoa. Nyt on kuitenkin rakennettu tehokas virheidenkorjauslaite, joka käytännöllisesti katsoen poistaa virhemahdollisuuden. Tämä uusi laite avaa mahdollisuuksia tietokoneiden laajempaan käyttöön, koska tietojenkäsittelyä haluava voi tällä laitteella – nykyisien telexlaitteiden tapaan – ottaa yhteyden suoraan tietokonekeskuksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit