Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikuluotaintakin kokeillaan muikkusaaliiden parantamiseksi

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
HS
Pioneerien rakentaman tien Ruokolahden puoleinen pää. Kauno Myöhänen on tuonut päivän saaliin autollaan rantaan ja valmistautuu kuljettamaan sen moottoriveneellä edelleen mantereen puolelle.
Pioneerien rakentaman tien Ruokolahden puoleinen pää. Kauno Myöhänen on tuonut päivän saaliin autollaan rantaan ja valmistautuu kuljettamaan sen moottoriveneellä edelleen mantereen puolelle. Kuva: HS
Lappeenranta , lokakuussa (EK)

Saimaan laajan vesistöalueen itä–länsi suunnassa kahtia jakava sisemmän Salpausselän muodostama Kyläniemi on eräs niistä harvoista sisämaan alueista, joissa kalastus on vielä keskeisellä sijalla väestön elinkeinona. Kyläniemen hieman yli kolmestakymmenestä taloudesta elää kaksi kokonaan kalastuksella, yhdessä harjoitetaan yksinomaan maataloutta ja muitten kohdalla ovat maatalous ja kalastus tasavertaisessa asemassa.

Kalastus keskittyy pääasiassa muikunpyyntiin ja sitä harjoitetaan sekä verkoilla että nuotilla. Hannu Häkkinen ja Kauno Myöhänen ovat yhteistuumin hankkineet myös troolin, mutta troolivetoon sopivien veneiden puutteen vuoksi on sen käyttö toistaiseksi jäänyt pelkäksi kokeiluksi. Troolin lisäksi on parin viimeisen vuoden aikana muikkuparvien etsinnässä kokeiltu myös kaikuluotainta. Kenelläkään kalastajalla ei vielä tällaista laitetta ole, mutta Länsi-Karjalan maanviljelysseura on sellaisen hankkinut, ja kalastusneuvoja Martti Uusimäen johdolla on sitä kokeiltu mm. Kyläniemen vesillä.

Tulokset ovat olleet varsin lupaavia ja näyttääkin siltä, että kaikuluotain sopii apuvälineeksi myös sisävesikalastuksessa. Tämä koskee nimenomaan muikunpyyntiä, sillä laitteella on suhteellisen helppo löytää tiheissä parvissa liikkuva muikku. Uusia menetelmiä kalastuksen kehittämiseksi olisikin keksittävä, sillä saaliit ovat vuosi vuodella pienentyneet. Tämä ei kuitenkaan ole kyläniemeläisten suurin huolenaihe, vaan päälimmäisinä heidän ajatuksissaan ovat heikot kulkuyhteydet mantereelle. Nimestään huolimatta ei Kyläniemi ole niemi, vaan noin 15 kilometrin pituinen kapea saari.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit