Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS-toimitukseen neljä uutta päällikköä

Toimitukseen kolme uutta osastoa: uutisdeski, datadeski ja HSTV

Ihmiset
 
sirpa räihä hs
Kari Räisänen
Kari Räisänen Kuva: sirpa räihä hs

HS-toimitukseen on perustettu kolme uutta osastoa: uutisdeski, datadeski ja HSTV.

Osastoihin on nimetty neljä uutta päällikköä.

Uudistuksilla pyritään viemään Helsingin Sanomia entistä monikanavaisempaan aikaan sekä selkeyttämään toiminta- ja johtamismalleja erityisesti digitaalisissa kanavissa.

Uutisdeskiin yhdistetään entinen, pelkästään verkkojulkaisuun keskittynyt Uutisdeski sekä Päivän lehti -niminen yksikkö, joka on huolehtinut HS:n ja Metron painettujen lehtien sekä niiden digitaalisten versioiden tuottamisesta, koostamisesta ja julkaisusta.

Uutisdeski huolehtii vastedes HS:n nopeasta uutisvirrasta sekä toimitussisällön paketoinnista kaikkiin kanaviin, niin painettuihin lehtiin, verkkoon kuin mobiilikanaviinkin.

Deskipäälliköksi on nimitetty Kari Räisänen, 53, ja digipäälliköksi Samuli Leivonniemi, 34.

Räisänen on aiemmin työskennellyt HS:ssa muun muassa uutispäällikkönä, uutis-, kaupunki- ja urheilutoimitusten esimiehenä sekä taloustoimituksen varaesimiehenä. Lisäksi hän on vieraillut IS-urheilussa uutispäällikkönä.

Räisänen on käynyt Sanoman toimittajakoulun taloustoimittajakurssin ja opiskellut Helsingin yliopistossa.

Leivonniemi on tekniikan kandidaatti. Hän on Aalto-yliopiston ohella opiskellut Sanoman toimittajakoulussa. HS:n palveluksessa hän on ollut paitsi toimittajana ja uutispäällikkönä myös monissa digitaalisissa kehityshankkeissa.

Datadeski tuottaa ja kehittää datajournalismia sekä interaktiivisia sisältöjä digitaaliseen. Lisäksi deski työstää infografiikkaa kaikkiin kanaviin.

Datadeskiä vetää kehityspäällikkö Esa Mäkinen, 35. Hän kuuluu jatkossa Helsingin Sanomien toimituksen johtoryhmään.

Mäkinen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt HS:ssa kulttuuritoimittajana, datajournalismin tuottajana ja datajournalismista vastaavana uutispäällikkönä.

Aiempaa kokemusta Mäkisellä on muun muassa Ylioppilaslehden päätoimittajana.

HSTV huolehtii liikkuvaan kuvaan perustuvasta sisällöntuotannosta ja sen aktiivisesta kehittämisestä. HSTV:n kanavapäälliköksi on nimitetty Kirsi Alm-Siira, 41. Hän vastaa edelleen myös HS:n sosiaalisen median kanavista.

Alm-Siira on ennen Helsingin Sanomiin tuloaan työskennellyt muun muassa MTV Uutisten uutisankkurina ja toimittajana, Nelosen urheilutoimittajana sekä vapaana toimittajana.

Koulutukseltaan hän on tradenomi.

HS:n tilaajista jo 53 prosenttia maksaa digitaalisesta sisällöstä.

"Se on poikkeuksellinen luku myös koko maailman mittakaavassa, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi muistuttaa.

"Haluamme näiden muutosten myötä varmistua siitä, että pystymme kehittämään entistä nopeammin digitaalista kerrontaa ja tarjoamaan laatujournalismia kaikissa kanavissa", Niemi toteaa.

adriana dobrin hs
Samuli Leivonniemi
Samuli Leivonniemi
sirpa räihä hs
Esa Mäkinen
Esa Mäkinen
outi pyhäranta hs
Kirsi Alm-Siira
Kirsi Alm-Siira
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit