Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katsastettavien autojen jono kasvaa Helsingissä

Ihmiset
 
Helsingin Sanomat
Ensio Ilmonen / Lehtikuva
Helsingin katsastuskonttorin edustalle on alkanut kerääntyä vuoroaan odottavien autojen jono, jokavuotinen ilmiö muuten. Kuvassamme katsastus käynnissä keskiviikkona aamupäivällä.
Helsingin katsastuskonttorin edustalle on alkanut kerääntyä vuoroaan odottavien autojen jono, jokavuotinen ilmiö muuten. Kuvassamme katsastus käynnissä keskiviikkona aamupäivällä. Kuva: Ensio Ilmonen / Lehtikuva

Autokatsastuskonttorissa on viime aikoina alkanut olla ruuhkaa, sillä katsastusaika päättyy tämän kuukauden loppuun mennessä.

Autoja oli tiistaina yhteensä noin 400 kpl, ja keskiviikkona ensimmäiset jonottajat ilmestyivät paikalle jo ennen kello kuutta. Pahin ruuhka oli kello 10 aikoihin.

— Ilmeisesti jonotus jatkuu koko tämän viikon ajan, todettiin autokatsastuskonttorista.

— Kesän laiskottelun jälkeen ihmiset ovat virkistyneet, sillä pitkin kesää odottelimme autoja, mutta nyt ne vasta tuntuvat tulevan.

Ruuhka voisi olla nykyistä suurempikin, sillä kevään määriin verrattuna ei ole vielä päästy samoihin lukemiin, mutta ilmeisesti syynä on keväällä ostettujen uusien autojen määrä.

Metsästäjän punainen lakki pelastanut monta ihmishenkeä

Metsästäjien punainen lakki on pelastanut monta ihmishenkeä. Ennen uutta hirvenmetsästysasetusta, jossa määrätään punainen päähine tai päähineen suojus hirven ajossa oleville, kuoli vuosittain kuusi tai seitsemän henkilöä tovereidensa luodeista.

Nykyään ovat tällaiset onnettomuudet jo harvinaisuuksia. Pari vuotta kului ilman ainuttakaan uhria, kertoi valtion apulaismetsästyksenvalvoja, maisteri Heikki Suomus maatalousministeriöstä.

Uusi asetus annettiin vuonna 1958 ja se tuli voimaan kesällä 1962. Tällä hirvenmetsästyskaudella on tapahtunut yksi ikävä onnettomuus, jossa jahtimies haavoitti toveriaan hirvenä. Ennen uuden asetuksen voimaan tuloa saattoi jopa sattua, että kaksi eri ajoseuruetta avasi tulen toisiaan vastaan.

Hirvinä on ammuttu myös teeriä, hevosia ja mitä erilaisimpia eläimiä.

Paitsi punaisen lakin pakkoa saattaa ihmishenkiä vaatineiden onnettomuuksien väheneminen johtua myös valistustyöstä, jota jatkuvasti tehdään.

”Ei tule ilkiö talvi”– Simonpäivän säästä päätellään paljon

Simonpäivän sää ei taida mitään erityistä sanoa Ilmatieteelliselle Keskuslaitokselle, mutta vanhan kansan kunnon säätieteilijät näkevät siinä hyvinkin tulevan talven ”ennuksia ja tunnuskuvia”.

— Kun näin ikään on lupsakkaa, lämmintä ja mukavaa Simon päivän tienoilla, tulee talvestakin sen mukainen, arveli Kerman kanavan varrella, Heinävedellä, säähavaintojaan tekevä kanavanvartija Kalle Pakarinen.

”Simo siltoja tekee” sanottiin ennen, mutta tänä syksynä eivät ole piiput kallellaan sinnepäin. Kesään päin ne ovat vielä tällä kertaa, tuumi Kalle Pakarinen — Ellei nyt sitten äkkiä taivaanmerkit muutu.

— Puunlehti on tehnyt lähtöä jo yli kaksi viikkoa. Sanokaa minun sanoneen, ettei se ole hyvä merkki — kevään kannalta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit