Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Loviisan spriitakavarikko on suurin sotien jälkeen

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Aluksen tilava ruuma oli täynnä pahvilaatikoita, joista jokaisessa oli kaksi kymmenen litran spriikanisteria. Kuvassa merivartioston miehet siirtävät lastia Alkon kuljetusautoihin.
Aluksen tilava ruuma oli täynnä pahvilaatikoita, joista jokaisessa oli kaksi kymmenen litran spriikanisteria. Kuvassa merivartioston miehet siirtävät lastia Alkon kuljetusautoihin. Kuva: Lehtikuva

Merivartioalus Viiman takavarikoima 25.000 litran spriilasti on suurin, joka on sotien jälkeen yritetty salakuljettaa maahamme. Moottoripurjealus Eva tavattiin torstaina klo 14 aikaan Loviisan ulkosaaristossa.

Alus herätti epäilyksiä Viiman miehistössä ja tarkastus johti laajaan takavarikkoon.

Aluksessa oli kolme miestä, jotka ovat tällä hetkellä keskusrikospoliisin huostassa. Spriilasti siirrettiin eilen aamulla Alkon varastoihin.

–– Spriin alkuperästä eivielä tiedetä, mutta laatikoissa on hollanninkielistä tekstiä ja lastin vaihto on ilmeisesti tapahtunut Itämerellä, kerrottiin keskusrikospoliisista.

Asian johdosta on ryhdytty jo tekemään tiedusteluja sekä Ruotsista, Tanskasta että Saksasta.

Autokatsastusskandaali laajenee

Juuri paljastunut autokatsastusskandaali laajenee nopeasti ja saa varsin yllättäviä erikoispiirteitä. - - Päätoimittaja Simopekka Nortamo Viikkosanomista puolestaan alleviivaa, että politiikalla ei ole tämän jutun laadinnassa ollut osaa eikä arpaa.

”Kyseessä on sataprosenttisesti epäpoliittinen journalismi.” Sosiaalidemokraattinen eduskuntaryhmä teki asiasta perjantain kuluessa eduskuntakyselyn.

Kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriö on jättänyt väärinkäytösten sarjan lääninhallituksen tutkittavaksi. Poliisitarkastaja puolestaan ryhtyy välittömästi asian vaatimiin toimenpiteisiin.

Päivän kuluessa on lisäksi kerrottu, että Helsingin katsastuskonttorissa on tiettävästi katsastuksessa hyväksytty sellaisiakin autoja, joiden vuosimalli on väärennetty toiseksi rekisterikirjaan ja joita olisi ollut syytä epäillä esim. salakuljetetuiksi.

”Inho”-Polanski

Roman Polanski, puolalaissyntyinen, mutta nyttemmin Englannissa filmaava elokuvaohjaaja, on eilen Lontoosta saadun tiedon mukaan lupautunut ensi viikolla kohutun ”Inhonsa” (Repulsion) helsinkiläiseen ensi-iltaan, joka samalla on uudistettavan Astor-teatterin avajaistapaus.

”Inhon” maahantuojayhtiön, Lii-filmin toimitusjohtaja Pertti Himberg oli viime kevättalvena läsnä elokuvan intiimissä kantaesityksessä Kööpenhaminassa, missä se näytettiin muutamille eurooppalaisille arvostelijoille ja eräille maailman eri puolilta saapuneille ostajille.

Jo silloin sovittiin periaatteessa tekijän, Polanskin Suomen-vierailusta, ”mikäli ohjaaja suinkin seuraavan elokuvansa valmistamisesta voi vapautua”.

Viime viikkoina Polanski on leikannut toista Englannissa tekemäänsä elokuvaa, trillerikomediaa ”Cul-de-sac” ja näihin asti on ollut epätietoista, saako hän työn valmiiksi meikäläiseen ”Inho”-premiääriin mennessä. Sen ajankohta siirtyi kuitenkin teatterissa suoritettavien uudistustöiden viivästyttyä joillakin viikoilla.

Sillä välin Polanski kuuluu saaneen työnsä sellaiseen vaiheeseen, että katsoo voivansa keskeyttää sen Helsingin visiitillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit