Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Estetiikkaa vaaliva suunnittelija

Ihmiset
 
Matti Heikkinen
Pekka Holma
Pekka Holma

Arkkitehti Pekka Holma kuoli äkillisesti Oulussa 26. elokuuta. Hän oli 76-vuotias, syntynyt Oulussa 18. joulukuuta 1938.

Holma valmistui ylioppilaaksi Oulun lyseosta 1961 ja aloitti opiskelunsa Oulun opettajainvalmistuslaitoksessa, josta hän valmistui 1966. Holma työskenteli matematiikan ja kuvaamataidon opettajana muun muassa Posiolla ja Lassinkallion koulussa.

Hänen mieltymyksensä taideaineisiin, etenkin rakennustaiteeseen, sai hänet pyrkimään Oulun Yliopiston arkkitehtiosastolle. Arkkitehdiksi hän valmistui 1974. Opiskeluaikanaan ja valmistumisensa jälkeen hän työskenteli oululaisissa arkkitehtitoimistoissa.

Vuonna 1975 Holma siirtyi Suunnittelukeskus Oy Oulun aluetoimiston arkkitehdiksi, jossa hän oli myös johtava arkkitehti. Suunnittelualueena oli Pohjois-Suomi, ja kohteina paljolti sosiaalialan julkiset rakennukset kuten koulut, terveyskeskukset ja vanhusten palvelurakennukset.

Oman toimiston hän perusti yhdessä Markku Vuolteenahon kanssa 1980. Toimistossaan hän jatkoi näiden suunnittelualueiden töitä, esimerkkeinä Kempeleen terveysasema, Viitasaaren terveyskeskus sekä Oulun kaupunginsairaalan alkutahdit.

Etenkin Pohjois-Suomessa Holma oli mukana monissa Puolustuslaitoksen rakennushankkeissa.

Vuonna 2003 toimisto sulautettiin Uki Arkkitehteihin, ja Holma toimi eläkkeelle siirtymiseensä saakka yhtiön johtotehtävissä.

Arkkitehtina Pekka Holma oli perinteistä suomalaista estetiikkaa vaaliva suunnittelija. Töissään hän pyrki kestävään arkkitehtuuriin unohtamatta persoonallisia yksityiskohtia.

Suunnitteluryhmissä hän oli johtava arkkitehti ja vaati kaikilta osapuolilta paneutumista tehtäviinsä.

Vapaa-ajalla Holma oli kiinnostunut taiteista ja vapaa-aikanaan hän matkustikin usein Euroopassa, josta valitsi kohteet etenkin rakennustaiteen ehdoilla.

Eläkkeellä hänen lempiharrastuksekseen tuli myös golf.

Perhesiteet olivat Pekalle ensiarvoisen tärkeitä. Hänellä oli yhdessä vaimonsa Sirpan kanssa vieraanvarainen koti.

Kahdelle pojalleen ja tyttärelleen ja heidän perheilleen hän oli lämmin ja luotettava isähahmo, jolle etenkin lapsenlapset olivat rakkaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!