Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanha Wulff muutti kadun yli uuteen toimitaloon

Ihmiset
 
HS
Kai Nordberg
Oy Wulff Ab:n uuden toimitalon avasi virallisesti ylipormestari Lauri Aho (oik.) leikkaamalla pääoven edessä olevan sinivalkoisen silkkinauhan. Avausseremoniaa seuraa vieressä toimitusjohtaja Harry Fr. Wulff.
Oy Wulff Ab:n uuden toimitalon avasi virallisesti ylipormestari Lauri Aho (oik.) leikkaamalla pääoven edessä olevan sinivalkoisen silkkinauhan. Avausseremoniaa seuraa vieressä toimitusjohtaja Harry Fr. Wulff. Kuva: Kai Nordberg

Vanhasta toimitalostaan kadun yli vilkkaan Mannerheimintien toiselle puolelle siirtyi maanantaina Wulff Oy.

Kuusikymmentäkahdeksan vuotta on kulunut siitä, kun liikkeen perustaja Thomas Wulff muutti hyvin alkuun päässeen paperikauppansa Esplanaadin ja Mannerheimintien kulmaukseen. Tähän kulmaan laajenee nyt Stockmannin tavaratalo, joka perustaa sinne väliaikaisesti nuorison asusteosaston ja joulumyyntikojuja. Vanhaa taloa ei pureta vielä moneen vuoteen.

Vanha Wulffin kulma oli hyvän päivätyön tehnyt arvokkaasti harmaantunut vanhus, mutta se ei enää kyennyt seuraamaan ajan kiihkeää rytmiä. Toivomme, että olemme saaneet osan vanhan kulman henkeä siirretyksi tänne kadun yli. Meillä on uusi paikka Helsingin sydämessä, toivomme että se säilyttää vanhan paikkansa myös helsinkiläisten sydämissä, sanoi Oy Wulff Ab:n toimitusjohtaja Harry Fr. Wulff satapäiselle kutsuvierasjoukolle avatessaan keskustan vilkkaimmalla pisteellä sijaitsevan uuden monikerroksisen toimitalon.

Vapauttava päätös HO:ssa toimittajalle uhkasakosta

Päätymällä vastakkaiseen lopputulokseen kuin Helsingin raastuvanoikeus, on Helsingin hovioikeus vapauttanut toimittaja Irene Huurteen hänelle viime helmikuussa langetetusta 100 markan uhkasakosta.

Toimittaja Huurre kieltäytyi eräässä kunnianloukkausjutussa todistamasta seikasta, jonka hän oli saanut tietää Helsingin Sanomien toimittajana uutisen hankkimisen yhteydessä.

Hovioikeuden päätöksessä kerrotaan, että toimittaja Huurre oli kieltäytynyt vastaamasta kysymykseen oliko hän ottanut yhteyden jutussa vastaajana olleeseen maisteri Tuomas Tapalaan, jolle Raha-automaattiyhdistys oli vaatinut rangaistusta herjauksesta, jolloin hänet velvoitettiin sakon uhalla vastaamaan. Kun toimittaja Huurre edelleen kieltäytyi, hänet tuomittiin 100 markan uhkasakkoon. Tämän jälkeen kantaja luopui kuulemasta Huurretta todistajana. Seuraava painostuskeino oikeudella olisi ollut vankeuden uhka.

Omenia ei tuoda ennen joulukuun 10. päivää

Kotimainen omenasato on tänä syksynä hyvin heikko. Asiantuntijoiden kertoman mukaan se on vain 30 prosenttia normaalista. Omenan hinta on noussut ja kilo saattaa maksaa jopa 3:60 mk. Mutta tälläkään summalla ei saa aina kunnollisia hedelmiä.

Ostajat ovat ihmetelleet, eikö tällaisena huonona omenavuonna voitaisi tehdä poikkeusta ja tuoda ulkoa omenoita tavanomaisesta käytännöstä poiketen, siis ennen joulukuun 10. päivää. Ja mikäli omenia tuotaisiin niin kuinka kalliita ne olisivat?

Yleensä emme myönnä tuontilupaa omenoille 1.7.–9.12. välisenä aikana. Tällä menettelyllä pyritään suojaamaan kotimaisen omenan markkinat, kerrottiin Lisenssivirastosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit