Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjolohen ristiäiset

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Kaikki näyttää olevan kunnossa, toteaa keittiöpäällikkö Raimo Riihelä. Hyydytetyt kirjolohet ovat valmiina tarjolle vietäviksi.
Kaikki näyttää olevan kunnossa, toteaa keittiöpäällikkö Raimo Riihelä. Hyydytetyt kirjolohet ovat valmiina tarjolle vietäviksi. Kuva: Lehtikuva

Sateenkaarirautu ristittiin eilen juhlallisin menoin kirjoloheksi. Suomen lohenkasvattajain liiton järjestämässä kotimaisen lammikkokasvatetun sateenkaariraudun esittelytilaisuudessa presidentti Kekkonen ehdotti, että kalan uudeksi nimeksi otettaisiin kirjolohi.

— Tälle kalalajille on pohdittu sopivaa nimeä, koska siitä käytetty sateenkaarirautu viittaa sekoittavasti pohjoisessa esiintyvään rautu-lajiin. Uutta nimeä suunniteltaessa todettiin, että sen tulisi rakentua lohi-sanan pohjalle, koska tämä kala on läheisempää sukua lohelle kuin taimenelle. Ja niinpä päädyttiin kirjoloheen.

Tuhatjärvien maa on saattanut itsensä puhtaan veden pulaan

Olisi mielenkiintoista, mutta luultavasti myös masentavaa tietää, mitä historia on aikanaan sanova kansakunnasta, joka on saanut kauniin maan, kymmeniätuhansia järviä ja jokia, mutta joka on ne typerästi turmellut. Laihanlainen on lohdutukseksi sekin tosiasia, että Suomi ei ole yksinään kuuntelemassa tulevien aikojen tuomiota, vaan sen ovat vetäneet päälleen lukuisat muut maat.

Nykyisin maailma on tikahtumassa jätteisiinsä ja puhdas vesi vähentyy huolestuttavasti. Meillä sitä suojelee teoriassa laki, mutta vain vähäisessä määrin käytäntö.

Ernesto ”Che” Guevaran terveys on mitä parhain

New York, 2.11. (STT—Reuter)

Kuuban johtaja tri Fidel Castro kumosi huhut maansa entisen talousministerin Ernesto ”Che” Guevaran kuolemasta New York Timesin haastattelussa.

— Hänen terveydentilansa on mitä parhain, sanoi Castro. Hän kertoi tietävänsä, missä Guevara tällä hetkellä oleskelee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit