Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autokatsastusta tutkii perustuslaki­valiokunta

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Armeijan hevoskanta vähenee määrärahojen niukkuuden vuoksi huolestuttavasti. Varusmies juoksuttamassa hevosta, yhtä seitsemästä sadasta.
Armeijan hevoskanta vähenee määrärahojen niukkuuden vuoksi huolestuttavasti. Varusmies juoksuttamassa hevosta, yhtä seitsemästä sadasta. Kuva: Lehtikuva

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on päättänyt kuulla asiantuntijoita autokatsastukseen liittyvistä asioista. Ensi tiistaina kokouksessaan valiokunnalla on tarkoituksena kuulla ylipoliisipäällikkö Fjalar Jarvaa sekä kulkulaitosten ja yleisten töiden ministeriön edustajia.

Asia on esillä hallituksen vuoden 1964 kertomuksen käsittelyn yhteydessä. Perustuslakivaliokunta on kuullut kertomuksen johdosta eri asioista jo yhteensä toistakymmentä asiantuntijaa.

James Bond-tyylistä lunttausta Ruotsissa 

Tukholma, 3.11. (Maija-Liisa Heini)

James Bondin "Kultasormi"-elokuvasta on meidän teknillisen aikakautemme koulunuoriso siepannut uusimman lunttausidean, miniatyyriradion. Tällainen keksittiin Tukholmassa Beskowin koulussa muutama päivä sitten. Muuan opinnoissaan huonosti menestyvä nuorukainen sai apua matematiikan kokeissa ulkopuolelle pysäköidystä autosta, jossa istuva naapuri saneli luokkahuoneessa käsi poskella, tarkemmin sanoen korvan päällä koko kokeiden ajan istuneelle oppilaalle tehtävien ratkaisuja.

Menetelmä on itse asiassa naurettavan yksinkertainen, kuten muistetaan myös ”Kultasormi”-filmistä, missä agentti 007 tarjosi loistavasti korttipelissä hänen voimakkaalla kiikarilla varustetun ja läheisen hotellin ikkunan ääressä tyttöystävänsä ilmoittaessa samaisen pienoisradion välityksellä agentille muun seurueen kortit. - - Tukholman lehdet, jotka ovat runsain mitoin herkutelleet uusimman lunttausidean parissa, ovat myös keksineet, että jos asianomaisella oppilaalla olisi ollut beatles-tukka, ei hänen olisi tarvinnut istua käsi korvallisella katkeäkseen korvaan pantavan vastaanottimena toimivan pienen simpukkaa muistuttavan laitteen.

Herätys kuluttajat!

Tässä pari päivää sitten olin kuuntelemasta keskustelun, joka koski päivän polttavaa kysymystä, kuluttajain valistusta. Tällöin toivat kuluttajain edustajat voimakkaasti esiin sen, että ostajan pitää saada tietoja tavarasta ja paras mahdollinen tiedonvälittäjä olisi juuri virallisesti hyväksytty tavaraseloste.

Tunnettuahan on, että yleisön henkilökohtainen palvelu huononee sitä mukaan kuin perustetaan ”juokse ympäri, kerää itse koriin myymälöitä”, joissa henkilökunta tietää tavarasta vielä vähemmän kuin palvelumyymälöissä. Silloin sanoi teollisuuden edustaja, että kyllä tavaraselosteita ryhdytään käyttämään, jos ostajat vaativat. Tässä on nyt kuluttajille tämä viesti. Meidän on siis kerta kaikkiaan herättävä vaatimaan ja vaatimaan vieläpä pontevasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit