Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opettaja johdatti lapsia viulunsoittoon

Ihmiset
 
Päivi Junttila-Csonka Péter Csonka
Emilia Krassói
Emilia Krassói

Viulunsoiton opettaja Emilia Krassói menehtyi vaikeaan sairauteen 72-vuotiaana Etelä-Unkarissa lähellä synnyinkaupunkiaan 30. lokakuuta 2015. Hän oli syntynyt Pécsissä Unkarissa 15. elokuussa 1943.

Emilia Krassói aloitti viulunsoiton seitsemänvuotiaana. Hän kävi Pécsin musiikkilukiota vuosina 1957–1961, minkä jälkeen hän opiskeli viulunsoiton opettajaksi vuosina 1961–1966 Liszt Ferencin musiikkiakatemiassa Pécsissä. Hän työskenteli valmistumisensa jälkeen ensin Etelä-Unkarin alueella. Vuodesta 1969 Emilia Krassói opetti Budapestin lähellä Gödissä. Tällöin hänellä oli jo toinenkin elämänsä kiinnekohta musiikin lisäksi: rakas perhe.

Jo nuoruudestaan lähtien Emilia Krassói oli kiinnostunut Suomesta. Tämä kiinnostus johdatti Emilian etsimään suomalaista kirjeystävää, joka löytyikin Hämeenlinnasta.

Ensimmäisen kerran Emilia pääsi vierailemaan Suomessa 1977, ja vuonna 1981 koko perhe muutti Suomeen Emilian Krassóin aloittaessa työnsä viulunsoiton lehtorina Tampereen konservatoriossa.

Viulu ei ole soittimista helpoin, ja Emilia Krassói oli erityisesti erikoistunut johdattamaan aloittelijoita musiikin maailmaan. Hänen mielestään opettajalta vaadittiin kykyä nähdä lapsen ajatusmaailmaan.

Emilia Krassói suhtautui intohimoisesti opettajan työhönsä ja kehitti muun muassa omia opiskelua tukevia opetusmateriaalejaan, kuten Musiikkipalapelin. Hänen perintönsä ovat monet oppilaat, jotka hän sai johdattaa musiikin maailmaan sekä musiikista työn ja harrastuksen löytäneet lapsenlapset.

Emilia Krassóin opettajanuran 20-vuotisjuhlakonserttia juhlittiin Tampereen konservatoriossa 2001. Yli 20 vuoden ajan hän omistautui pirkanmaalaisten lasten musiikinopetukselle.

Hän oli kekseliäs, luova ja sitkeä ihminen, joka osoitti todellisen sitkeytensä taistellessaan harvinaista neurologista sairautta vastaan lähes kymmenen vuoden ajan. László Csonkan, Emilian aviomiehen, rakastavassa kotihoidossa Emilia sai elämälleen lisävuosia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit