Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Autosyöpä” aiheuttaa vuosittain yli 60 miljoonan tappiot maassamme

Ihmiset
 
HS
Erkki Laitila / Lehtikuva
Suola syö ja ruoste raiskaa, voisi teknikko Keijo Lahti hyvinkin todeta tarkastellessaan tätä melkein pitsimäiseksi ruostunutta äänenvaimentajaa. Juuri äänenvaimentajat ovat ruostevaurioille pahimmin alttiina; kuvassa näkyvä on autosta, jolla on ajettu vain 30.000 kilometriä. Vastaavanlaisia osia joudutaan korjaamoissa usein poistamaan uudemmistakin autoista, ja vielä useammin näin ei tehdä: vaurioituneilla autoilla vain ajetaan.
Suola syö ja ruoste raiskaa, voisi teknikko Keijo Lahti hyvinkin todeta tarkastellessaan tätä melkein pitsimäiseksi ruostunutta äänenvaimentajaa. Juuri äänenvaimentajat ovat ruostevaurioille pahimmin alttiina; kuvassa näkyvä on autosta, jolla on ajettu vain 30.000 kilometriä. Vastaavanlaisia osia joudutaan korjaamoissa usein poistamaan uudemmistakin autoista, ja vielä useammin näin ei tehdä: vaurioituneilla autoilla vain ajetaan. Kuva: Erkki Laitila / Lehtikuva

Autojen syöpä, ruostuminen, aiheuttaa maan autokannalle varovastikin arvioiden yli 60 miljoonan markan tappiot vuosittain.

Suomen sääolosuhteet ovat otollisia korroosion syntymiselle, mutta ongelma on vakava myös Keski-Euroopan maissa, Amerikassa ja Kanadassa.

Tiettävästi määrätietoisimmin on autojen korroosiota tutkittu Suomessa, jossa valtion teknillinen tutkimuslaitos on äskettäin saanut päätökseen kolme vuotta kestäneen tutkimussarjan.

Tehokkaalla ruostesuojauksella autojen ikää voidaan pidentää ehkä kolmekin vuotta ja ilmeistä on, että perussuojauksen tulisi tapahtua autotehtaissa, mainitsee tutkimuksia johtanut tri Paavo Asanti.

Tiesuolojen osuus ruostumisen edistäjänä on selvä.

Pitkätukkakysymys kouluhallitukseen

Pitkätukka-asioiden käsittely jatkuu ja viimeisenä tapahtumana voidaan kertoa erään vaasalaisen isän ilmoitus kouluhallitukselle siitä, että hän ei hyväksy pakonomaista tukanlyhennystä johon käsky on tullut erään koulun rehtorin taholta.

Asia käsitellään heti kouluhallituksessa, kun kyseisen koulun rehtorilta saadaan asiaa koskevat tarkat tiedot, kertoi kouluhallituksen ruotsalaisen osaston päällikkö, tohtori Gösta Cavonius.

Kouluhallituksen pääjohtaja Reino Oittinen on eräässä lehdessä kirjoittanut, että koulujärjestys vaatii oppilaita tulemaan oppitunneille siisteinä ja puhtaina. Opettajalla on luonnollisesti oikeus puuttua asiaan, mikäli hiukset ovat epäsiistit.

Käsityksenään pääjohtaja Oittinen sanoo, että pitkätukkaisena voi kulkea niin poika kuin tyttökin.

Suomalaisen kynät jäivät NL:n tulliin

Kuulakärkikynien salakuljetusta Neuvostoliiton puolelle yritti eräs suomalainen mieshenkilö Vaalimaan raja-asemalla, mutta joutui kiinni Neuvostoliiton tullissa.

—Useinhan rajan yli matkustavilla turisteilla on mukanaan pari kolme kynää, mutta kiinni joutuneella miehellä oli autossaan 6.780 kynän lasti, kertoi keskusrikospoliisin vt. päällikkö Arvi Vainio.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit