Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apulaiskaupunginjohtaja oli edelläkävijä

Jorma Kilpeläinen 1953–2015

Ihmiset
 
Auli Korhonen Timo Valtakoski Arto Vesala Rauno Riihimäki Ilkka Salminen
Jorma Kilpeläinen
Jorma Kilpeläinen

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, apulaiskaupunginjohtaja Jorma Kilpeläinen kuoli vaikeaan sairauteen kotonaan 6. lokakuuta.

Hän oli 62-vuotias, syntynyt 28. toukokuuta 1953 Lauritsalassa. Hänen uransa kuntajohtajana alkoi Vilppulassa vuonna 1986.

Jämsänkosken kaupunginjohtajana Jorma Kilpeläinen aloitti syyskuussa 1991. Vastassa oli lama. Leikkaukset olivat välttämättömiä.

Poliittisen johdon kanssa laadittiin talouden tervehdyttämisstrategia, joka toteutui aikaisemmin kuin oli suunniteltu.

Jorma Kilpeläinen hyväksyi tosiasiat ja toimi aina niiden mukaan. Hän katsoi eteenpäin ja oli toimissaan ennakoiva.

Kilpeläisen rooli seutukunnallisessa yhteistoiminnassa kuten elinkeinoyhtiön perustamisessa ja muissa seutukunnallisissa projekteissa oli merkittävä.

Jämsänkoskella Kilpeläisen erityisiä ansioita ovat Natura -kaava, jolla suojeltiin Rasuanniemen alue sekä Toijalanranta, joka on nyt vetovoimainen ja moderni asuinalue.

Hänelle oli tärkeää, että kaupungin kiinteistöomaisuudesta pidettiin huolta ja hänen aikanaan toteutettiin useita rakentamisinvestointeja.

Kilpeläisen virkauran aikana Jämsänkosken keskusta-alueen ilme ja sen ympäristö kohenivat huomattavasti.

Jämsänkosken ja Jämsän kaupunkien yhdistymisessä Kilpeläinen oli keskeinen toimija. Hänet nimitettiin vuodesta 2009 lukien Jämsän apulaiskaupunginjohtajaksi vastuualueenaan sosiaali- ja terveydenhuolto.

Hänen johdollaan suunniteltiin ja perustettiin yhteisyritys, Jokilaakson Terveys Oy. Sen tehtäväksi annettiin jämsäläisen erikoissairaanhoidon ja eräiden terveyskeskuspalvelujen tuottaminen.

Tämän valtakunnallisestikin ainutlaatuisen järjestelyn tarkoituksena oli turvata oman sairaalan asema.

Sairaanhoitopiirin vaihtaminen oli toinen merkittävä muutos, jota Jorma Kilpeläinen luotsasi.

Hän tarttui toimeliaasti näihin rakennemuutoksiin ja niiden valmisteluaineistot ovat edelleen laadukasta luettavaa.

Kilpeläinen oli varhain omaksunut vahvan yhteiskunnallisen aatepohjan ja joustavan, humaanin maailmankatsomuksen. Hän oli sille loppuun asti uskollinen.

Hän toimi elämänsä varrella erilaisissa luottamustehtävissä ja kuntajohtajana hän oli esimerkillinen työantajiensa edunvalvoja kunnallisissa, seutukunnallisissa ja maakuntaa koskevissa asioissa.

Itsenäisyyspäivänä vuonna 2002 Kilpeläiselle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristi.

Lokakuun 6. päivänä, auringon kirkkaasti noustessa ja syksyisen ruskan hehkuessa Jorma oli poissa. Kollegana, esimiehenä ja työkaverina hän oli luotettava, yhteistyökykyinen ja ystävällinen.

Aatteellisuus ja pohdiskelu eivät sammuttaneet hänestä sitä riehakasta pikkupoikaa, joka pystyi tilaisuuden tullen innostumaan ja improvisoimaan iloa ja hauskuutta melkein mistä vain. Jutunkertojana hän oli jäljittelemätön.

Läheisenä ystävänä hän oli valmis kuuntelemaan ja auttamaan yhteisissä ja yksityisissä asioissa.

Vielä eläkkeelle jäätyäänkin Jorma piti aktiivisesti yhteyttä työtovereihinsa käymällä kaupungintalolla, puhelimitse ja lounastapaamisissa.

Jorma harrasti metsästystä, kalastusta, ammuntaa, bluesmusiikkia, kirjallisuutta ja hiihtelyä Lapin hangilla. Hänen silmäteränsä oli jäljestysvalioksi ja lintujen noutajaksi koulutettu cockerspanieli Onni, joka siirtyi paremmille metsästysmaille vain pari viikkoa ennen Jorman poisnukkumista – odottelemaan isäntänsä saapumista.

Jorman poismenon jälkeen Leenalla sekä molemmilla pojilla Jaakolla ja Eerolla perheineen on sydän surua täynnä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit