Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rotuerottelu nyt rikos Englannissa

Ihmiset
 
HS
HS
Ryyppy pahkakupista ja leulla olkapäälle. Kaikkiaan 39 uskollista Lapin tarpojaa sai pyhäinpäivänä tunturisuden ”nimen ja arvon” perinteellisin menoin suoritetussa Tunturilatu ry:n järjestämässä kastajaistilaisuudessa. Johtajasusia vihittiin neljä. Tunturisudeksi päästäkseen retkeilijän on tehtävä mm. 150 km:n retki asumattomalla saloseudulla. Johtajasuden retki on puolta pitempi. Kuvamme kastajaistilaisuudesta.
Ryyppy pahkakupista ja leulla olkapäälle. Kaikkiaan 39 uskollista Lapin tarpojaa sai pyhäinpäivänä tunturisuden ”nimen ja arvon” perinteellisin menoin suoritetussa Tunturilatu ry:n järjestämässä kastajaistilaisuudessa. Johtajasusia vihittiin neljä. Tunturisudeksi päästäkseen retkeilijän on tehtävä mm. 150 km:n retki asumattomalla saloseudulla. Johtajasuden retki on puolta pitempi. Kuvamme kastajaistilaisuudesta. Kuva: HS

Kuolemanrangaistus poistettiin

(Hels. San. kirjeenvaihtajalta) Lontoo, 8.11. (Olli Kivinen)

Kuningattaren muodollinen hyväksyminen saattoi maanantaina voimaan kaksi kiivasta keskustelua herättänyttä lakia Englannissa. Tästä lähtien kuolemanrangaistus ei ole voimassa rauhan aikana ja rotuerottelu on rikos.

Kaksi murhaajaa säilytti henkensä, sillä heidät on jo tuomittu kuolemaan poliisin ja yövahdin murhista, mutta tuomion täytäntöönpanoa on lykätty lain käsittelyn ajaksi.

Kuolemanrangaistuksen poistamislaki on aiheuttanut runsaasti erimielisyyksiä ja sen vastustajat saivat aikaan, että laki tarvitsee viiden vuoden kuluttua parlamentin uuden hyväksymisen. Tämä sen johdosta, että murhien pelätään lisääntyvän ja alahuoneelle on varattu tilaisuus perääntyä kivuttomasti. - - Rotuerottelulaki säätää, että rotuun tai väriin kohdistuvan vihan lietsomisesta korkeintaan voidaan langettaa 1.000 puntaa (9.000 mk) sakkoa tai kaksi vuotta vankeutta. Vuokraisäntä ei voi kieltää värillisten ottamista alivuokralaiseksi, eikä julkisella paikalla saa harjoittaa rotuerottelua.

 

VR:n ”Trumanit” eläkkeelle

Rautateiden veturikanta supistuu tänä vuonna 92 höyryveturilla. Rautatiehallituksen kalustoluettelossa on tämän jälkeen 514 ”höyryhepoa”, joista viimeinen on suunnitelmien mukaan poistettu vakinaisesta käytöstä vuoden 1970 kuluessa. Helsingin junaliikenteestä höyryveturit katoavat jo kaksi vuotta aikaisemmin, kerrottiin rautatiehallituksesta maanantaina.

Jäljellä olevasta höyryveturikannasta noin puolet on yli 35 vuotta vanhaa. Nämä iäkkäimmät veturit poistetaan kalustoluettelosta ensimmäisinä.

Poistot toteutetaan suunnitelmien mukaan siten, että viimeiseksi höyryvetureista vapautettavaksi alueeksi jää Itä-Suomi. -- Rautatiehallituksen viimeisen päätöksen mukaan hylätyistä vetureista Hv 1-sarjaan kuului yksi. Hv 2-sarjaan kolme, Hv 3-sarjaan kaksi, Tv 1-sarjaan kahdeksan, Tv 2-sarjaan kolme, Tk 3-sarjaan neljätoista ja Tr 2-sarjaan neljä.

Nämä neljä ”Trumania” oli hylätyistä vetureista nuorimmat. Niistä kolme oli valmistunut vuonna 1946 ja yksi vuotta aikaisemmin.

 

Töölön sokeritehtaan purkamisasia pöydälle

Toisen kerran pani kiinteistölautakunta pöydälle Töölön entisen sokeritehtaan rakennusten purkamisasian.

Tarkoituksena on tutkia tarkkaan rakennusten mahdollinen käyttö johonkin tehtävään tulevaisuudessa.

Alueella olevien rakennusten purkaminen maksaa 70.200 markkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit