Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsenäisyysjulistus ei vaikuttanut Salisburyn jokapäiväiseen elämään

Ihmiset
 
HS
Sandy Wilsonin ”Boyfriendin” ranskalaisen internaatin tytöt kavaljeereineen valtasivat eilisiltana Ruotsalaisen teatterin Gordon Marshin ohjaamina. Kuvassa Laila Kinnunen, Asko Sarkola ja Göran Schauman Erottajan teatterin syksyn iloksi tarjoamassa kesän hilpeässä musicalissa.
Sandy Wilsonin ”Boyfriendin” ranskalaisen internaatin tytöt kavaljeereineen valtasivat eilisiltana Ruotsalaisen teatterin Gordon Marshin ohjaamina. Kuvassa Laila Kinnunen, Asko Sarkola ja Göran Schauman Erottajan teatterin syksyn iloksi tarjoamassa kesän hilpeässä musicalissa.
Kansalle ei kerrottu Smithin hallituksen erottamisesta  

Lontoo, 11. 11. (Olli Kivinen)

”Jumala varjelkoon kuningatarta”, päätti Rhodesian pääministeri Ian Smith ajoittain värisevällä äänellä radiossa lukemansa itsenäisyysjulistuksen, jolla katkaistiin siirtomaasuhde Englantiin ja lähdettiin tielle, joka Harold Wilsonin sanojen mukaan ”voi sytyttää liekkeihin koko Afrikan”.

Englannin hallitus iski heti takaisin, sillä kuvernööri erotti Smithin ja hänen hallituksensa vielä radiopuheen aikana ”kapinointiin” syyllisinä.

Tällä ei kuitenkaan iltaan mennessä ollut odotetusti mitään vaikutusta. Salisburyssa oli itsenäistymispäivänä täysin rauhallista ja elämä jatkui näennäisesti entisellään.

Pääministeri Wilson ilmoitti täpötäydelle alahuoneelle niistä toimenpiteistä, joihin Englannin hallitus on ryhtynyt Smithin ”kapinan” johdosta.

Rhodesia on erotettu punta-alueesta, vienti sinne on kielletty samoin kuin tupakan osto sieltä, Englannin apu ja kansainyhteisöedut on lakkautettu sekä aseiden ja varaosien myynti kielletty.

Asevoiman käyttö ei tule kysymykseen, paitsi jos Englanti kutsutaan huolehtimaan sisäisestä turvallisuudesta – tämäkin ilmeisesti YK:n puitteissa.

Helsingille miljardibudjetti – pääomamenoissa tuntuva kasvu 

Helsingin talousarvioehdotus vuodelle 1966 on ennätyksellinen monessa suhteessa. Ensimmäisen kerran kaupungin historiassa budjetin loppusumma ylittää nyt miljardin rajan, sillä liitteineen noin kahdeksansataa sivua käsittävä sininen nidos sulkee kansiensa väliin 1.072,3 miljoonan markan rahoitussuunnitelman.

Summa on 17,6 prosenttia suurempi kuluvan vuoden talousarvion loppusummaa, joka on 912,2 milj. mk.

Uutta kuluvan vuoden talousarvioon verrattuna on tässä uudessa budjetissa se, että varsinaisten menojen ja pääomamenojen suhde on muuttunut päinvastaiseksi.

Ensi vuoden budjetissa on varsinaisten menojen nousu hieman yli yksitoista prosenttia ja pääomamenojen nousu lähes 38 prosenttia.

– Budjetti ei ole kovin yllättävä asiakirja, sillä siihen on tiedetty kyllä varautua, sanoi ylipormestari Lauri Aho esitellessään talousarvioehdotusta yhdessä budjettipäällikkö Erkki Linturin ja dipl. insinööri Unto Vatasen kanssa Kallion virastotalossa.

De Gaullen jäähyväiset vanhana presidenttinä  

Pariisi, 11. 11. (Lauri Karen)

Kenraali de Gaulle suoritti torstaina pian päättyvän 7-vuotisen valtakautensa jäähyväisesiintymisen näyttäytyessään viimeisen kerran julkisuudessa presidenttinä.

Tämä tapahtui hänen johtaessaan perinteelliseen tapaan kansakunnan kunnianosoitusta Riemukaaren alla lepäävän tuntemattoman sotilaan haudalla ensimmäisen maailmansodan päättymisen 47. vuosipäivänä.

Tavallista sankemmat väkijoukot olivat kerääntyneet kolean harmaasta säästä huolimatta seuraamaan vuoden 1918 aselevon ja liittoutuneiden voiton muistoksi järjestettyä sotilasparaatia Champs Elyseesillä.

Sotilasasussaan oleva de Gaulle sai osakseen lämpimiä suosionosoituksia ajaessaan moottoripyöräpoliisien saattamana pitkin tätä kuuluisaa pariisilaista valtaväylää valtavan kokoisen trikolorin koristamalle Riemukaarelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit