Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erlander selosti tarkemmin Vietnam-keskusteluaan

Ihmiset
 
HS
Holger Eklund / Lehtikuva
Suomen Tanssinopettajain Liitto täyttää 25 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi esiteltiin mm. kuusi uutta tanssia: italialainen hully gully, Finnpolka, Kick, nykyään kovasti muodissa olevat Ristaki ja Wilson sekä suomalainen Seebra, jota kuvassa esitetään. Oikealla tanssinopettaja Åke Blomqvist.
Suomen Tanssinopettajain Liitto täyttää 25 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi esiteltiin mm. kuusi uutta tanssia: italialainen hully gully, Finnpolka, Kick, nykyään kovasti muodissa olevat Ristaki ja Wilson sekä suomalainen Seebra, jota kuvassa esitetään. Oikealla tanssinopettaja Åke Blomqvist. Kuva: Holger Eklund / Lehtikuva

Tukholma, 12.11. (Maija-Liisa Heini)

Yhdysvaltain matkaltaan perjantaina kotiutunut pääministeri Tage Erlander on erittäin tyytyväinen siihen vastaanottoon, minkä Amerikan keskilännessä aloitettu kaupallinen kampanja ”Meet modern Sweden” -kampanja, jossa Ruotsi on esittäytynyt monipuolisesti nykyaikaisena teollisuusmaana, on saanut osakseen.

Kysymykseen, antavatko pääministeri Erlanderin matkallaan saamat kokemukset hänelle ehkä aihetta yrittää muuttaa Ruotsin Vietnamin kysymyksessä ottamaa kantaa, pääministeri vastasi kieltävästi. -- Erlander sanoi myös tulleensa siihen tulokseen, että Yhdysvalloissa osoitetaan ymmärtämystä Ruotsin Vietnamin kysymyksessä ottamaan kantaan. Tiedot amerikkalaisten voimakkaasta ärtymyksestä ovat vääriä, sitä paitsi samanlaisia reaktioita kuin meillä Ruotsissa tapaa myös Yhdysvalloissa, pääministeri sanoi ja kertoi nähneensä eräänä iltana yhdessä Humphreyn kanssa tv-ohjelman, jossa käsiteltiin kutsuntamääräyksensä repineen neljän miehen tapausta erittäin vakavasti.

– – Kysymykseen, voiko Ruotsin hallitus mitenkään myötävaikuttaa siihen, että edustavat ruotsalaiset nuoret saisivat matkustaa Vietnamiin, pääministeri vastasi, ettei ole hauskaa lähettää ihmisiä maahan, joka on niin vaarallisessa tilanteessa kuin Vietnam tällä hetkellä.

Eila Hiltusen autoveistoksia Italiaan

Tunnettu italialainen automuotoilun uranuurtaja Pininfarina, jonka nimi liittyy mm. Fiatin, Ferrarin, Alfa Romeon, Austinin ja Peugeotin tämänhetkiseen ulkoasuun, on ostanut kuvanveistäjä Eila Hiltuselta kaksi veistosta. Molemmat symbolisoivat auton kehitystä.

Hitsatusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut teokset on nyt luovutettu tilaajalle Torinossa. Kuvanveistäjä Hiltunen neuvottelee parhaillaan toisen veistoksen suurentamisesta noin kolmen metrin korkuiseksi ja kiinnittämisestä Pininfarinan koritehtaan seinälle. Tässä teoksessa on kuvattuna autoja, joiden merkitys on Pininfarinan uralla ollut merkittävä, lähtökohtana Fiat O, Pininfarinan nuoruuden ihastus. – – 

Viime kesänä kävi Pininfarina laajalla kiertomatkallaan Skandinaviassa myös Suomessa. Eila Hiltusen ateljeessa hän otti runsaasti valokuvia ja filmejä ja tutustui samalla valmisteilla olevaan Sibelius-monumenttiin.

Koulukirjat selkäreppuun

Kantakaa koulukirjanne selkärepussa! Silloin ryhtinne säilyy hyvänä, vakuuttavat fysiologit, jotka ovat tutkineet eri tyyppisten koululaukkujen vaikutusta oppilaiden ryhtiin.

Lisäksi he ovat todenneet, että saman kirjamäärän kuljettaminen repussa vaatii noin kaksi kertaa vähemmän energiaa kuin salkussa kannettaessa. He eivät pidä myöskään olkalaukkua suositeltavana, koska se aiheuttaa suurta rasitusta toisen olkapään lihaksille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Reseptit