Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miss Rhodesia Lontoon missikisoissa

Ihmiset
 
HS
Lontoossa ratkaistaan ensi perjantaina, kuka on tänä vuonna maailman kaunein. Suomesta on Miss World -kilpailuissa mukana tumma Raija Salminen. Hänen kanssaan maailman kauneimman arvonimestä kilpailevat mm. Miss Gambia (vas.), Miss Rhodesia (kesk.) ja Miss Liberia.
Lontoossa ratkaistaan ensi perjantaina, kuka on tänä vuonna maailman kaunein. Suomesta on Miss World -kilpailuissa mukana tumma Raija Salminen. Hänen kanssaan maailman kauneimman arvonimestä kilpailevat mm. Miss Gambia (vas.), Miss Rhodesia (kesk.) ja Miss Liberia.

Kansainvälinen politiikka on aikaansaanut melkoista hämmennystä Lontoossa parhaillaan Miss Maailma-kilpailuihin valmistautuvien kaunotarten keskuudessa.

Kiista 22-vuotiaan Miss Rhodesian osallistumisesta selvisi lauantaina kilpailun järjestäjien ilmoitettua, että hän saa olla mukana perjantaina pidettävässä kilpailussa, vaikkakaan hän ei teoreettisesti edusta mitään maata. Lauantaina Miss Rhodesia osoitti puolueettomuuttaan esiintymällä yhdessä kahden Afrikan maan, Liberian ja Gambian kaunottaren kanssa.

Miss Espanja, Alicia Borras ei ole saapunut Lontooseen lainkaan. Espanjan hallitus kielsi häntä osallistumasta kilpailuihin, koska Miss Gibraltar ottaa osaa. Espanja väittää Gibraltarin kuuluvan itselleen.

Lauantaina sattui uusi välikohtaus Miss Syyrian puhjettua kyyneliin ja kieltäydyttyä asettumasta valokuvattavaksi yhdessä Miss Israelin kanssa. Israel ja Syyria ovat edelleen sodassa keskenään.

Liian tehokas pyynti uhkaa maailman valaskantaa tuholla

Japani, Neuvostoliitto, Norja ja Alankomaat olivat ainoat valtiot, jotka pyyntikautena 1963–64 lähettivät valaanpyyntiretkikunnan Eteläiselle Jäämerelle.

Pyynnin tulos alitti n. 15 %:lla kansainvälisesti hyväksytyn kiintiön, huolimatta siitä, että mainittu kiintiö oli vähennetty ennen pyyntikauden alkua 15 000 sinivalasyksiköstä 10 000 (1 sinivalas vastaa kahta sillivalasta, kahta ja puolta ryhävalasta tai kuutta seitivalasta). Mainittu saalis pyyntikautena oli 8413 sinivalasyksikköä.

Kun otetaan huomioon, että saaliskiintiötä oli pienennetty yhdellä kolmanneksella ja että pyyntiretkikuntia oli edellisiin vuosiin verrattuna niukasti, on tulosta pidettävä huonona. Tiedemiesten arvion mukaan syynä on ollut liiallinen pyynti, joka tulee johtamaan Eteläisen Jäämeren valaskannat sukupuuton partaalle.

Sovjetologian tutkimista ehdotti Kuusi puheessaan

Suomeen on perustettava sovjetologinen tutkimusryhmä, ehdotti valtiot. tri Pekka Kuusi puhuessaan sunnuntaina Kangasalla Suomen ja Neuvostoliiton ystävyyskuukaudesta.

Tri Kuusi huomautti, että Rautaruukki ja Tuloman voimalaitos ovat maiden välisen yhteistyön silminnähtäviä, kourin kosketeltavia tuloksia. Suomen ja Neuvostoliiton kulttuuri- ja kauppavaihto ovat havainnollisesti opettaneet molempien maiden kansoille rauhanomaisen rinnakkaiselon hyödyllisyyden.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit