Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkaväenkenraali Heinrichs kuollut

Ihmiset
 
HS
Lehtikuva
Meilahdessa loistavat pääkaupungin iltaan uuden suursairaalan tuhannet valot. Klinikoilla on käynnissä kiireinen viimeistely. Vaikka sairaala silloin virallisesti otetaan käyttöön, ei hoitotyötä päästä aloittamaan vielä, koska lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa ei ole saatu riittävästi.
Meilahdessa loistavat pääkaupungin iltaan uuden suursairaalan tuhannet valot. Klinikoilla on käynnissä kiireinen viimeistely. Vaikka sairaala silloin virallisesti otetaan käyttöön, ei hoitotyötä päästä aloittamaan vielä, koska lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa ei ole saatu riittävästi. Kuva: Lehtikuva

Mannerheim-ristin ritari, jalkaväenkenraali Axel Erik Heinrichs kuoli tiistaina Helsingissä. Kenraali Heinrichs oli syntynyt Helsingissä 1890.

Kannaksen armeijan komentajaksi hänet nimitettiin vuonna 1940, maavoimien komentajaksi samana vuonna, samoin yleisesikunnan päälliköksi, jona hän toimi vuoteen 1944. Karjalan armeijan komentajana hän oli vuosina 1941–42 ja pääesikunnan päällikkönä vuosina 1944-45. Puolustusvoimain komentajaksi hänet nimitettiin vuonna 1945, mutta jo samana vuonna hän erosi vakinaisesta palveluksesta.

Jalkaväenkenraali Heinrichs oli mukana Suomen valtuuskunnassa Moskovan aseidenriisuntakonferenssissa vuonna 1922 ja Moskovan välirauhaneuvotteluissa v. 1944 ja toimi asiantuntijana Suomen ja Neuvostoliiton avunanto- ja ystävyyssopimusneuvotteluissa v. 1948.

 

Josephson Ingmar B:n seuraaja Dramatenissa?

Tukholman lehdissä on jo ruvennut näkymään kannunvalantoja Ingmar Bergmanin seuraajasta Dramatenin johtajanpaikalla. Ensi kesänä päättyy Ingmar Bergmanin kolmivuotinen sopimuskausi Dramatenissa, eikä DN:n epävirallisten tietojen mukaan ole kovin suuria toiveita siitä että hän suostuisi uusimaan sen.

DN pohtii Ingmar B:n viimeaikaista työtaakkaa: kesällä hän teki elokuvansa ”Persona” sinä aikana jolloin tavallinen teatterinjohtaja yrittää levätä ja koota itseään näytäntökausien välissä, tässä kuussa hän ohjaa Edward Albeen ”Tiny Alicen”, jonka ensi-ilta on joulukuun ensimmäisellä viikolla, ja se merkitsee täystyöllisyyttä.

Joulukuussa hän leikkaa ”Persona”-filminsä, tammikuussa hän ryhtyy Peter Weissin ”Tutkimuksen” ohjaustyöhön, ja myöhemminkin keväällä Dramatenissa on vielä luvassa hänen ohjauksensa.

Milloin Ingmar Bergman oikein ehtii olla teatterinjohtaja, miettii DN:n kirjoittaja?

Jos Bergman ei suostu jatkamaan Dramatenin johtajana, on seuraaja jo tiedossa. DN pitää erittäin ”mahdollisena, että tehtävä siirtyy Erland Josephsonille, joka ”Bergmanin siivellä on jo saanut kokeilla Dramatenin päämiehen roolia”.

 

Ehkäisymenetelmät pysyvät pannassa

Vatikaani, 16.11. (UPI)

Roomalaiskatolinen ekumeeninen kirkolliskokous hyväksyi tiistaina ylivoimaisella enemmistöllä määräyksen, jonka mukaan katolilaisten on noudatettava kirkon kieltoa keinotekoisen syntyvyydensäännöstelymenetelmien käytöstä. - -

Aikaisemmassa ehdotuksessa perhesuunnittelu olisi jätetty suuremmassa määrin avioparien omantunnon varaan. Uudessa muodossaan määräys edellyttää, että kaikkien katolilaisten on taivuttava kirkon nykyiseen ehdottomaan kieltoon, joka koskee kaikkia keinotekoisia hedelmöityksen ehkäisymenetelmiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit